• Am ales această temă întrucât, în ultima perioadă, ne-am confruntat din ce în ce mai des cu întrebări referitoare la calitatea, conținutul și chiar rolul produselor noastre. Abordarea acestui articol este una de ansamblu; în viitorul apropiat vom publica o serie de materiale aprofundate pentru a oferi explicații detaliate celor care sunt interesați să cunoască mai bine latura științifică din spatele acestui domeniu.

    Între timp, va dorim lectură plăcută!

    De ce e bine sa folosim suplimente nutritive?

    Despre suplimente nutritive:

    Suplimentele nutritive îți pot aduce avantaje din punct de vedere al sănătății, optimizându-ți procesele interne și aducându-ți rezultate mai rapide. Nu există un supliment magic care te va face cel mai rapid, cel mai bine defint, dar cu siguranță suplimentele te vor ajuta în performanța sportivă. În articolul de astăzi vom explica pe scurt rolul suplimentelor și cum ne ajută acestea.

    Datorită nutrienților și substanțelor pe care le conțin, suplimentele nutritive ajută persoanele care depun un efort fizic susținut să dezvolte mai multă forță, energie, rapiditate, vigoare musculară și să beneficieze de o refacere mai rapidă.

    Suplimentele nutritive utilizate de sportivi sunt:

    Proteine

    Sunt esențiale pentru o bună dezvoltare a organismului, contribuie la dezvoltarea masei musculare și ajută la refacerea țesuturilor musculare lezate în timpul efortului fizic intens. În plus, au un important rol în toate procesele biochimice, biofizice și fiziologice ale organismului. Verifică diferența dintre tipurile de proteine în articolul de blog special scris pe această temă.

    Carbohidrații

    Carbohidrații reprezintă principala sursă de energie a corpului: creierul, mușchii și țesuturile din organism se bazează predominant pe existența unui flux neîntrerupt de carbohidrați ce satisfac cererile urgente de energie, dar și pe cele pe termen lung. În timpul efortului anaerob, corpul se bazează într-o proporție foarte mare pe carbohidrați ca sursă de energie. Astfel, cantitatea de carbohidrați stocată în organism va influența rezistența și energia disponibilă în timpul efortului.

    Vitamine

    Esențiale pentru funcționarea organismului în parametri optimi și pentru performanța atleților profesioniști (în special tiamina, riboflavina, vitamina B6, B2 și acidul folic).

    Sărurile minerale

    În timpul efortului, prin procesul de transpirație se elimină electroliți esențiali (calciu, potasiu, magneziu) și sodiu. Hidratarea eficientă contribuie la maximizarea performanțelor sportive prin prevenirea accidentărilor și a deshidratării.

    Cafeina și Ceaiul Verde

    Efectul cafeinei îmbunătățește performanțele sportive și diminuează senzațiile de oboseală, crește nivelul de atenție și furnizează un impuls energetic. Extractul de ceai verde ajută, de asemenea, la suplimentarea producției de energie și are rol în arderea grăsimilor.

    Creatina

    Creatina este o substanță produsă în mod natural din aminoacizi la nivelul ficatului și rinichilor  și este stocată în mușchi. Acest supliment ajută la creșterea randamentului muscular în exercițiile repetitive de intensitate ridicată, precum ridicarea de greutăți, sprintul sau sporturile de forță.

    Glutamina

    L-Glutamina este un aminoacid ce minimizează epuizarea musculară și îmbunătățește metabolismul proteinelor. Este benefică în mod special celor care țin o dietă pentru eliminarea grăsimii și doresc să își păstreze masa musculară.

    Beta-Alanina

    Acest aminoacid neesențial este folosit de sportivii de performanță, în special de atleți, cicliști, canotori, înotători, tenismeni. Studiile arată că un consum susținut de beta-alanină contribuie la elminarea acidului lactic din mușchi. Consumată pe termen lung, beta-alanina îmbunătățește capacitatea de contracție musculară.

    Testosteron

    Susține axul hormonal al corpului la bărbați, contribuie la creșterea performanței, la creșterea masei musculare și îmbunătățește capacitatea de refacere a organismului.

    Glucozamina

    Este utilizată în tratarea osteoartritei, regenerarea și susținerea articulațiilor și cartilajelor. De aceea, este benefică atât persoanelor care fac sport cât și celor care au nevoie de suplimentarea cu glucozamină pentru susținerea funcțiilor articulare.

    Va mulțumim pentru atenție!

    Dacă v-a plăcut articolul nostru, nu ezitați să ne lăsați un comentariu sau să îl share-uiți cu prietenii.

    Pe Hardbody gasiti articole din categorii precum: alimentatieantrenamentculturismmasa muscularasanatateslabire si definiresau suplimente nutritive.

    Sursa: HardBody


    your comment
  • Atunci cand ai nevoie sa te deplasezi intr-un alt oras in scop profesional sau chiar turistic, cel mai comod si mai sigur mod este sa apelezi la un serviciu de INCHIRIERI AUTO. Cu siguranta sederea si calatoria ta va fi mult mai placuta si mult mai simpla daca apelezi la o MASINA INCHIRIATA in regim RENT A CAR deoarece poti fi sigur ca primesti exact masina de care ai nevoie cu doratile corespunzatoare nevoilor tale pentru fiecare anotimp.

    Cu siguranta poti calatori sigur si confortabil cu o masina inchiriata

    Poti utiliza o masina inchiriata din clasa economic sau de lux, o masina mini sau un SUV, cu cutie manuala sau automata pe benzina sau diesel.

    Serviciile de INCHIRIERI MASINI IN BUCURESTI sunt numeroase si de aceea trebuie sa iti indrepti atentia inspre cele care sunt atente la satisfacerea nevoilor clientilor. Pentru ca experienta ta privind calatoria intr-un oras mare, plin de obiective turistice si aglomerat sa fie cat mai placuta, ai nevoie de o masina noua si de o asistenta constanta.

    Si daca calatoresti in scop profesional si doresti ca aceasta sa fie cat mai confortabila poti apela la INCHIRIEREA UNEI MASINI DE LUX CU SOFER.

    AI NEVOIE SA INCHIRIEZI O MASINA DACA:

    • ai nevoie de flexibilitate;
    • iti place sa beneficiezi de confort maxim in timpul calatoriei;
    • nu vrei sa folosesti masina personala pentru deplasarea in alte orase;
    • iti doresti sa ai siguranta;
    • iti displace transportul in comun sau ai nevoie sa te deplasezi cat mai repede si nu ai suficient timp la dispozitie pentru a apela la serviciile publice;
    • nu vrei sa investesti intr-o masina personala;
    • ti s-a stricat masina personala si ai nevoie urgenta de o alta masina pentru a te misca repede unde ai nevoie;
    • vrei sa ai siguranta ca masina cu care calatoresti este impecabila sin punct de vedere tehnic;
    • calatoresti frecvent in interes de afaceri sau serviciu si vrei ca timpul petrecut pe drum sa fie cat mai confortabil si placut.

    O firma serioasa de inchirieri auto in Bucuresti cu vechime pe piata cum este compact-rentacar.ro sau COMPACTLEASING.RO reprezinta cea mai buna varianta pentru tine daca vrei sa ai parte de seriozitate, profesionalism si livrarea masinii la timp.

    Masinile inchiriate in regim INCHIRIERI AUTO oferite de Compact Rent a Car, va ofera mobilitate, siguranta si confort. Vehiculele nu au marcaje sau inscriptii specifice serviciului de inchirieri auto.

    Un accent deosebit il punem pe confortul si siguranta clientilor nostri, masinile fiind dotate cu AC, ABS, AIR BAG, Radio-CD.

    Nu uita! Serviciile rent a car oferite de Compact Rent a Car sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 21 de ani sau 23 de ani pentru mașinile de clasă superioară.

     


    your comment
  • Evidenta contabila este de doua feluri: in partida simpla si in partida dubla.

    Ele se deosebesc prin numarul si structura registrelor folosite, prin legatura intre aceste registre si prin tehnica de inregistrarea a datelor. Tehnica de inregistrare consta in utilizarea practica a tuturor formularelor si registrelor: documente primare, registre, conturi, inventare, balante de verificare.

    Alege un expert contabil din Bucuresti!

    Asemanari: – toate operatiunile se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un inscris care sta la baza inregistrarii in contabilitate, dobandind calitatea de document justificativ.

    Inregistrarea operatiunilor se face in baza documentelor justificative, document cu document, in ordinea cronologica a datei de intocmire sau de intrare in unitate si sistematic, conturile sintetice si analitice la care se refera.

    Inregistrarea in contabilitate se face manual sau cu ajutorul tehnicii de calcul si a programelor de contabilitate, conditia respectarii continutului de informatii si a normelor de intocmire si utilizare a registrelor contabile si a formularelor comune pe economie pentru activitatea financiar-contabila. Alege un expert contabil din Bucuresti si vei vedea rezultate bune.

    Controlul preventiv se face de catre persoana care conduce contabilitatea si de catre cenzori, care exercita controlul financiar-contabil legal, precum si de organele de control financiar si fiscal ale statului.

    Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanei (persoanelor) care le-a intocmit, vizat si aprobat ori le-a inregistrat in contabilitate, dupa caz.

    Prelucrarea, gruparea si sistematizarea datelor informatice a operatiunilor cu naturi omogene pe documente cumulative privind veniturile, cheltuielile, achizitiile, fondurile.

    Inregistrarea in contabilitate a bunurilor mobile sau imobile se face la valoarea de achizitie, de productie sau la valoarea justa, dupa caz, iar creantele si datoriile se inregistreaza in contabilitate la valoarea lor nominal.

    Expertul contabil este persoana care a dobandit aceasta calitate, in conditiile O.G. nr. 65/1994, avand competenta profesionala de a verifica si de a aprecia modul de organizare si de conducere a activitatii economico-financiare si de contabilitate, de a supraveghea gestiunea societatilor comerciale si de a verifica legalitatea bilantului contabil si a contului de profit si pierdere.

    firma de contabilitate din Bucuresti e perfecta pentru tine!

    Firma de contabilitate Contabil Serv va ofera servicii de consultanta fiscalaservicii de contabilitate sau servicii de salarizare.

    Prin urmare, ne gasim in fata unei arii de competente mult mai largi fata de cea a unui contabil angajat. Contabilul este subordonat unui sef ierarhic si executa atributiile specifice fisei postului sau. De asemeni, contabilul este specializat in multe domenii: turism, servicii, marketing, management, planificare, servicii salarizareservicii financiar-contabile. Expertul contabil este un economist-contabil, absolvent al specializarii financiar- contabile, independent fata de societatea comerciala.

     

    Puteti citi de asemenea subiecte pe aceeasi tema precum:

    Firma de contabilitate sau departament de contabilitate

    De ce este bine sa alegeti o firma de contabilitate

    Mentine-ti afacerea organizata cu o firma de contabilitate din Bucuresti!

    Cum te poate ajuta un contabil bun sa intelegi afacerea ta?


    your comment
  • Cu siguranta avem nevoie de acești aminoacizi în fiecare zi dar nu la fiecare masă. Cei nouă aminoacizi pot fi derivați dintr-o singură sursă de hrană, sau o combinație de alimente, care formează împreună o proteină completă.

    Stim bine ca proteinele din proveniență animală sunt complete si cele vegetale sunt adesea incomplete dar organismul uman nu are nevoie de toți cei 9 aminoacizi în fiecare porție de mâncare.

     AdNews: Surse bogate in proteine vegetale

    Cu un număr din ce în ce mai mare de vegetarieni și vegani, calitatea proteinelor vegetale (vs. celor din surse animale) devine un subiect important.

    Și cei care sunt vegetarieni au nevoie de o sursă de proteine pentru creșterea masei musculare.

    Iată cele 20 de surse bogate în proteine vegetale.

    1. Semințe de cânepă

    Semințele de cânepă conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, și sunt, de asemenea, bogate în fibre. Acestea oferă un raport optim de omega-3 și omega-6 acizi grași și sunt, de asemenea, bogate în minerale și antioxidanți. Aceste semințe sunt legate de reducerea inflamației la nivel de sistem și de echilibrul hormonal, printre multe alte beneficii.

    100g de semințe de cânepă conțin 30g de proteine.

    2. Semințe de chia

    Semințele de chia sunt o sursă completă de proteine vegetale într-o formă ușor de digerat, și sunt, de asemenea, abundente în fibre și acizi grași omega3. Ele sunt, de asemenea, bogate în minerale, inclusiv calciu, mangan, fosfor, fier și zinc. Semințele Chia conțin, de asemenea, triptofan, care vă poate ajuta să obtineți un somn mai bun.

    3. Quinoa

    Quinoa, considerată a fi o pseudocereală, este și ea o sursă excelentă de proteinevegetale. De asemenea, este bogată în fibre, cupru, acid folic, magneziu, mangan, fosfor și zinc, precum și o serie de antioxidanți. Quinoa conține și saponine, cărora le sunt atribuite proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii.

    100g de quinoa gătită conțin 4,5g de proteine.

    4. Hummus de năut și tahini

    Humusul de casă, care este în mod tradițional făcut din năut (de asemenea, cunoscut sub numele de fasole Garbanzo), ulei de măsline și usturoi, formează o proteină completă atunci când este cuplat cu nuci sau semințe. Năutul este bogat în fibre, minerale și molibden. Data viitoare când prepari hummus, adaugă câteva semințe de floarea soarelui sau de susan (sau tahini- ulei de susan) în rețeta ta și te vei bucura de o proteină completă, si o inimă sănătoasă.

    100g de hummus cu tahini conține 8g de proteine.

    5. Orezul brun și fasolea

    Combinația dintre o varietate de cereale integrale cu leguminoase formează o proteină completă. Din acest motiv, un castron de orez brun și de fasole este o opțiune foarte bună pentru un complex mare de proteine. Orezul brun este o bună alegere, întrucât nu conține gluten. Fasolea oferă o varietate de substanțe nutritive, inclusiv vitamina B1, o varietate de minerale, și molibden, un mineral extrem de util organismului.

    100g de orez brun fiert conțin 2,6g de proteine

    100g de fasole fiartă conțin 9g de proteine

    6. Linte cu orez

    Lintea este considerată o sursă foarte bună de proteine vegetale, carbohidrați complecși și fibre. Este o excelentă sursă de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul și magneziul, dar si de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9). Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentație sunt lintea verde și cea roşie, care îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii.

    100g de linte fiarta contin 9g de proteine.

    100g de orez brun fiert contin 2,6g de proteine

    7. Spirulina cu nuci

    Spirulina oferă aproape toți aminoacizii esențiali în sine. Aceasta conține, de asemenea, o gamă largă de minerale, împreună cu mai multe vitamine B și un număr de compuși antioxidanți. Oferă organismului clorofila, care este foarte benefică pentru sistemul circulator, împreună cu sistemul digestiv și ficat. Atunci când este cuplată cu nuci, care sunt, de asemenea, bogate în minerale, veți obține o proteină completă.

    100g de spirulină conțin 58g de proteine

    100g de nuci conțin 15g de proteine vegetale

    8. Drojdia de bere inactivă

    Drojdia de bere inactivă este adesea folosită în bucătăria vegetariană, mai ales pentru ca are un gust asemănător cascavalului. Mai este numita și ”proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursă bogată de proteine complete, având peste 55% proteină de calitatate. Cu un conținut de 18 aminoacizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale. Unul dintre beneficiile fulgilor de drojdie ar fi conținutul mare de vitamine B (după unele păreri, drojdia de bere inactivă conține și vitamina B12) care ajută la menținerea unui nivel echilibrat de stres, prevenția cancerului de pancreas, asigurând și o piele sănătoasă. Alte elemente aflate din belșug în fulgii de drojdie sunt: magneziul, chromium, cuprul, vanadiumul, molybdenumul și litiumul.

    100g de fulgi de drojdie de bere inactivă conțin 44g de proteine

    9. Semințe de floarea-soarelui, susan, in, dovleac

    Aceste semințe sunt bogate atât în proteine, cât și în vitaminele E, B1, B6, acid folic, minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, dar și typtofan și fitosteroli.

    100g de semințe de floarea-soarelui, crude, conțin 21g de proteine vegetale

    100g de semințe de susan conțin 20g de proteine

    100g de semințe de in conțin 18g de proteine

    100g de semințe de dovleac, crude, conțin 24g de proteine

    10. Nuci, alune, caju, fistic, alune de pădure

    S-a demonstrat că nucile și alunele conțin din abundență atât proteine vegetale, cât și grăsimi sănătoase (chiar și Omega-3), fiind, de altfel, și o sursă bogată de vitamine și minerale. Nucile românești sunt și sursă de polifenoli (antioxidanți) alimentari.

    100g de nuci românești, crude, conțin 21g de proteine

    100g de migdale crude conțin 22g de proteine

    100g de caju crud conțin 18g de proteine

    100g de alune de pădure crude conțin 25g de proteine

    100g de fistic crud conțin 25g de proteine

    11. Soia

    Produsele alimentare derivate din soia, cum ar fi tofu, edamame și tempeh, oferă proteine complete, grăsimi sănătoase și fibre. Fitosterolii, lecitina, acizii grași Omega-3 și alte substanțe din compoziția semințelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar. Soia are efecte benefice și în ceea ce privește funcționarea tractului digestiv, ușurând procesele digestive și de asimilare. Consumarea produselor pe baza de soia duce și la un mai bun reglaj în ceea ce privește ciclurile menstruale. Este contraindicată în dietele celor ce suferă de hipotiroidie, a femeilor însărcinate și copiilor în vârstă de sub 3 ani. Trebuie alese, de preferință, produse derivate din soia din cultura organică, obținute prin fermentare.

    100g tofu bio conțin 14g de proteine vegetale

    12. Hrișca

    Hrișca este bogată în vitaminele E, B1 si B2, dar și în proteine complete, carbohidrați, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu și fier. Deși nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrișca este net superioara grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi și îl fortifică mai ales în sezonul rece și la începutul primăverii.

    100g de hrișcă boabe conțin 13g de proteine vegetale

    13. Amarant

    Un motiv pentru care ar trebui să introduci amarantul în dieta ta este conținutul său nutritiv remarcabil. Este mai bogat în minerale, precum calciu, fier, fosfor și carotenoide decât majoritatea legumelor. Este, de altfel, o sursă de proteine complete.

    100g de amarant conțin 15g de proteine vegetale

    14. Mazăre verde și uscată

    Mazărea este bogată în proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale pentru organism. Este o sursă esențială de vitamina K, care activează calciul din organism care este mai rapid asimilat de oase. Mazărea este și o sursă importantă de acid folic și vitamina B6, substanțe importante pentru combaterea osteoporozei și arterosclerozei. Mazărea conține și numeroase vitamine din complexul B: tiamina (B1), riboflavina (B2) și niacina (B3). Aceste vitamine ajută la reglarea nivelului de lipide, carbohidrați și proteine din organism. Pentru a obține un profil complet de aminoacizi esențiali, se recomandă a fi consumată cu orez brun integral.

    100g de mazăre uscată conțin 24g de proteine

    100g de mazăre verde conțin 3g de proteine

    15. Fulgii integrali de ovăz

    Ovăzul este o sursă bună de elemente nutritive precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan și magneziu. De asemenea, ovăzul este o sursă bună de antioxidanțifibre și de proteine. Una dintre componentele găsite în fulgii de ovăz – beta-glucanul – este o fibră solubilă despre care se consideră că are efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sânge. Ovăzul este și o sursă importantă de vitamina B1, esențială pentru producerea de energie.

    100g de fulgi integrali de ovăz conțin 13g de proteine

    Pe lângă proteinele vegetale obținute din surse naturale puteți apela si la suplimente nutritive bogate în proteine vegetale.

    Sursa: Adnews


    your comment
  • Porneste la drum cu o masina buna

    Masina poate rezista multi ani daca este intretinuta corect, insa unele modele sunt predispuse la defectiuni fata de altele. Modelele japoneze sunt legendare pentru fiabilitatea lor, dar nu trebuie excluse nici modelele europene, care sunt, in general, mai ieftin de reparat.

    Iata cateva sfaturi ca sa iti mentii masina in forma o perioada indelungata

    Respecta programul de mentenanta

    Urmeaza cu religiozitate indicatiile de intretinere din manualul masinii si fa exact ce este specificat, la intervalele specificate si incearca sa nu exagerezi – chiar daca service autoisi propune si alte operatii, daca nu sunt trecute in manual, nu trebuie efectuate daca nu este necesar. Ai in vedere faptul ca unele masini au nevoie de operatii de intretinere scumpe la un rulaj mai mare.

    Gaseste-ti un mecanic de incredere

    Un service auto de reprezentanta sunt dotate dar sunt si cele mai scumpe si multe nu au o reputatie buna. Daca masina ta se apropie de sfarsitul perioadei de garantie, cauta deja un mecanic bun care sa iti ofere servicii de mecanica auto de calitate.

    Condu masina cu atentie si grija

    de multe ori masinii ii face bine sa impingi acceleratia pana la podea din cand in cand dar asta nu inseamna ca trebuie sa conduci agresiv tot timpul - atat masina cat si nervii tai se vor uza rapid.

    Pastreaza masina curata

    Vopseaua nu are doar rolul de a face masina sa arate bine, ci si sa protejeze caroseria de rugina. Spala masina cu regularitate, curața urmele lasate de pasari cat mai curand posibil si trateaza caroseria cu ceara o data la patru luni, ai maaina va arata bine multi ani de acum inainte.

    Curata si praful din compartimentul motor. Un motor curat ii va reaminti mecanicului ca tii la masina ta si va fi mai atent.

    Asculta-ti masina

    Fii in permanenta atent la zgomote neobisnuite, vibratii, mirosuri, orice nu pare in regula. Nu accepta ca un mecanic sa-ti spuna ca e normal – daca ai condus aceasta masina ani buni, stii deja ce e normal. Daca crezi ca are probleme masina ta e timpul sa vizitezi un service auto.

    Cunoaste-ti masina

    Incearca sa afli cat mai multe lucruri despre masina ta. Nu trebuie sa devii mecanic auto pentru a-ti pastra masina vreme indelungata, dar daca stii cum functioneaza masina ta vei putea depista mai usor problemele cand apar.

    Cand se strica ceva, repara imediat

    Cel mai important pas in a pastra o masina vreme indelungata este sa-ti doresti asta. Micile probleme, ca uzura tapiteriei, plastice rupte in interior sau problemele electrice pot transforma masina la care tii intr-o rabla care te scoate din sarite. Nu lasa aceste probleme marunte sa se adune, repara totul imediat ce s-a stricat pntru a pastra mereu masina ca noua.

     

    Daca aveti nevoie de un service auto profesional care sa va ofere servicii de mecanica autorevizie periodicavopsitorie si tinichigerie auto puteti apela cu incredere la KMG Line Auto Center. Contactati-ne


    your comment