• Piața de RENT A CAR din România s-a diversificat în ultimii ani într-un mod impresionant datorită interesului deosebit arătat de oameni pentru mașini de inchiriat și a numărului de întrebări legate de acest proces.

    Daca v-ati decis sa inchiriati o masina, ce trebuie sa tineti minte

    Pentru mai multă siguranţă este important să cunoaşteţi tot ce cuprinde un contract de închiriere. Atunci când v-ați decis să închiriați o mașină, procesul implică anumite costuri care în ciuda preţurilor mai mult decât decente, atârnă într-un fel sau altul la buzunar. În acest articol o să oferim câteva puncte de reper (informaţii clare) despre ce înseamnă întregul proces de închiriere auto Bucuresti.

    Din acest motiv, am zis să structurăm acest articol informaţional într-o serie de întrebări. Toate acest întrebări au fost ridicate frecvent de clienţii COMPACT RENT A CAR.

    CUM POT ÎNCHIRIA O MAŞINĂ?

    Fie că în acest moment sunteţi în căutarea rent a car Bucuresti sau in alte locatii precum Otopeni (AEROPORT) procesul de  închiriere este acelaşi. Acum oricine poate prelua o maşină fără probleme şi mai ales fără bătăi de cap. Am observat că alte firme de auto rentals sunt extrem de rigide în ceea ce înseamnă procesul de închiriere. Fiindcă suntem aproape de clienţii noştri, oferim un proces transparent şi simplu care să nu includă prea multe clauze a specificat Compact Rent a car.

    DE CE ACTE AI NEVOIE PENTRU A ÎNCHIRIA O MAȘINĂ?

    Dacă doriţi să închiriaţi o maşină de la COMPACT RENT A CAR ai nevoie de două documente: act de identitate sau un paşaport valid şi evident permisul de conducere (valid). Cu aceste două documente puteţi să discutaţi despre preluarea unei maşini.

    Atenție! Mașina vine cu plinul făcut. Deci, fiecare client atunci când preia maşina de la sediul Compact este mulţumit că nu mai trebuie să piardă timp prin benzinării. Totuşi, acesta are obligaţia că atunci când aduce maşina înapoi, rezervorul să fie tot plin.

    CUM TREBUIE SA PREDAI O MAȘINĂ INCHIRIATĂ?

    În contract sunt specificate dată, locul şi ora la care maşina trebuie să fie predată la sediu companiei. Aceste date sunt stabilite de comun acord împreună cu agentul nostru. De asemenea trebuie să ştiţi că serviciul propriu zis de predare şi livrare a maşinii este disponibil la cerere.

    Ştim că pot fi cazuri în care maşina trebuie predată în alt oraş decât cel de unde a fost închiriată. În asemenea situaţii se percepe o taxă de predare. Aceasta se calculează foarte uşor.

    PORNEŞTE LA DRUM CU COMPACT RENT A CAR!


    your comment
  • Preluarea riscurilor in baza raspunderii contractuale

    In cazul unei firme de contabilitate, fiind reprezentata prin angajatii sai si de organele de conducere, este raspunzatoare in fata legii si in cazul unor eventuale daune legate de evidenta contabila aveti acoperirea contractuala privind raspunderea acestei firme de contabilitate.

    De ce este bine sa alegeti o firma de contabilitate

    Costuri mai mici cu servicii de contabila

    Costurile cu serviciile de evidenta contabila, servicii de resurse umane si salarizare, servicii de audit, servicii de consultanta fiscala, servicii de consultanta in afaceri, servicii de expertiza contabila sunt mai mici decat costurile cu propriul departament de servicii de contabilitate.

    Costul de servicii contabile prestate de o firma de contabilitate poate fi decontat in baza facturii emisa de firma de contabilitate si ajung sa fie mai mici cu pana la 50% din consturile unor servicii de contabilitate asigurate prin angajat propriu, evitand astfel impozitele in plus ce ar trebui achitate pentru un contract de munca. In plus, se elimina costurile legate de locul de munca al salariatilor pentru evidenta contabila.

    Informare si consultanta in timp util

    Personalul unei firme de contabilitate este la curent cu ultimele modificari din domeniul legislativ specific activitatii de contabilitate, pentru o evidenta contabila si fiscala mereu in concordanta cu ultimile modificari legislative. Nu lucreaza pentru dumneavostra o singura persoana ci o echipa de experti contabili si economisti cu experienta in contabilitate si consultanta fiscala.

    Reprezentarea in fata organelor de control

    Specialistii dintr-o firma de contabilitate, va reprezinta si va asista in fata organelor de control pe perioada controalelor fiscale si raspund privind corectitudinea intocmirii situatiilor de evidenta contabila, iar competenta si experienta acestora prin participarea la controale va protejeaza in fata unor eventuale abuzuri. Astfel, dumneavostra veti avea mai mult timp pentru a va concentra pe dezvoltarea afacerii dumneavoastra, degrevandu-va astfel de organizarea sau contractare, presat de timp, a unuia sau mai multor servicii contabile.

    Continuitatea desfasurarii activitatii in conditii optime

    firma de contabilitate nu este conditionata de prezenta unui angajat, tot timpul fiind cineva care-l poate suplini cand acesta nu este la birou si sa raspunda la intrebarile dumneavostra in cel mai scurt timp, astfel putand fi evitate problemele legate de absenta angajatului de la serviciul propriu de contabilitate. Se elimina cauzele care conduc la discontinuitatea activitatii, aceasta putand fi provocata de lipsa contabilului angajat din diverse motive, cum ar fi cele legate de concediu medical, concediu de odihna sau de schimbarea locului de munca de catre acesta.

    Angajatul propriu nu intalneste in activitatea desfasurata la o singura firma multiplele cazuri si fenomene economice, asa cum sunt intalnite si dezbatute in cadrul unei firme de contabilitate.

    Datorita experientei va putem recomanda cele mai potrvivite programe de evidenta contabila si de gestiune pentru afacerea dumneavoastra. Puteti lua decizii pertinente in baza raportelor primite in timp real de la firma de contabilitate.


    your comment
  • Ai probleme și dureri articulare? Vrei să știi mai multe despre cum să îți menții articulațiile sănătoase? Sfatul nostru este să te concentrezi pe lucrurile de bază, iar articulațiile tale se vor simți mai bine. Dați-ne voie să vă explicăm mai mult în cele ce urmează.

    Procesele care au loc în corpul uman pentru a menține și repara țesutul articular sunt din cele mai complexe. Este foarte ușor să te încurci în căutarea răspunsului atunci când apar accidentările, durerile sau disconfortul – în cele mai multe cazuri, doctorul, kinetoterapeutul sau chiropracticianul care te vor consulta, vor avea păreri diferite legate de cauza de la baza accidentării cât și despre cel mai bun mod în care aceasta trebuie tratată pentru a nu se repeta ulterior.

    High Energy: Sănătatea articulațiilor cu GLC2000

    Noi nu ne vom concentra pe aceste diferențe, în schimb, îți vom arăta o listă de sfaturi de urmat pentru a știi mai multe despre bazele unor articulații sănătoase și lipsite de dureri.

    De ce ne dor articulațiile?

    Pentru a da o explicație simplă, problemele articulare apar atunci când țesutul conjunctiv sau cel articular se deteriorează mai repede decât este capabil corpul să le repare. Asta se întâmplă în cazul accidentărilor acute, precum leziuni ale ligamentelor încrucișate, accidentări de suprasolicitare, precum „tenis elbow”(cotul tenismanului) sau chiar boli degenerative, cum este osteoartrita.

    Articulațiile și țesutul conjunctiv sunt extrem de puternice și rezistente. Mai exact, este destul de greu să accidentezi un țesut articular sănătos. Accidentările cartilajelor, ligamentelor sau tendoanelor sunt, de obicei, o consecință a unui dezechilibru ce a existat o perioadă mai lungă, în cazul căreia corpul nu a fost capabil să refacă țesutul cu aceeași viteză cu care acesta se degrada.

    Lista următoare vă arată cele mai importante lucruri de urmat pentru a vă menține articulațiile și țesutul conjunctiv în cea mai bună formă, oferindu-vă toate uneltele necesare corpului dumneavoastră pentru a reface eficient țesuturile.

    Aceste sfaturi sunt menite să prevină accidentările, să reducă din gravitatea accidentărilor care se întâmplă inevitabil și să grăbească procesul de recuperare.

    Ce e de făcut? La ce sa fim atenți?

    1. Odihnă

    Durerile fizice, senzația de rigiditate și articulațiile dureroase sunt felul corpului de a-ți spune că țesutul articular s-a degenerat și corpul nu a reușit să remedieze problema.

    Persistența acestor simptome poate indica faptul că activitățile tale sunt cele care provoacă degenerarea articulațiilor și a țesutului conjunctiv cu o viteză mai mare decât cea cu care corpul tău se reface.Una din metodele de urmat în cazul unui astfel de dezechilibru este repausul zonei afectate. Puteți face asta prin oprirea oricăror activități sau exerciții care degradează țesutul articular în zona dureroasă.

    Luând în calcul faptul că țesutul nostru articular se regenerează la o viteză constantă, prin odihnă și implicit prin încetinirea proceselor ce cauzează degradarea țesutului, oferim corpului nostru șansa de a construi noi țesuturi sănătoase pentru cartilaje, tendoane și ligamente. Totul la o viteză mai mare decât cea cu care articulațiile noastre se degradează. Prin urmare, obținem rezultate pozitive în ceea ce privește sănătatea articulațiilor, tendoanelor, cartilajelor și ligamentelor.

    Odihna este o metodă simplă de îmbunătățire a sănătății articulare însă, în cele mai multe cazuri, este ignorată de sportivii care au impresia că, dacă se odihnesc în loc să se antreneze, sunt lipsiți de progres. De fapt, în mod real, câștigurile se întâmplă atunci când corpul se adaptează la factorii de stres și apoi reface țesuturile afectate, iar acestea din urmă devin mai puternice. Tot acest proces are loc în perioada de odihnă a corpului.

    O perioadă scurtă de pauză poate stopa dezvoltarea unei probleme articulare minore într-o problemă majoră care, în ultimă instanță, poate duce chiar la nevoia unei operații. În schimb, privind lucrurile obiectiv, o pauză pe un termen scurt de 2 săptămâni este de preferat în comparație cu o problemă agravată și o pauză de recuperare de 6 luni.

    2. Hidratarea

    Dacă te dor articulațiile, probabil trebuie să consumi mai multă apă! Apa este componentul principal al țesutului articular. Ea reprezintă până la 85% din compoziția cartilajelor și 80% din compoziția țesutului conjunctiv (ligamente și tendoane). Chiar și deshidratarea moderată afectează articulațiile și țesutul conjunctiv deoarece cartilajele, tendoanele și ligamentele nu reprezintă organe vitale. În cazul deshidratării, corpul tău va prioritiza în mod constant hidratarea creierului, a plămânilor, a inimii și a altor organe în detrimentul țesuturilor articulare. Astfel, sănătatea generală a articulațiilor va avea de suferit.

    3. Nutriția

    Mâncarea este unul dintre factorii cu cea mai mare influență asupra sănătății noastre și a stării de bine, iar acest lucru rămâne neschimbat atunci când ne referim la sănătatea articulațiilor.Pentru construcția noului țesut articular sănătos avem nevoie de:

    Colagenul este proteina principală din țesuturile articulare. Proteinele consumate sunt descompuse în aminoacizi și apoi folosite pentru crearea de colagen nou.

    • Vitamina C – O varietate de fructe și legume

    Vitamina C este un micronutrient foarte important în procesul de sintetizare a colagenului din corpul nostru. Nivelul scăzut de Vitamina C încetinește producerea de colagen.

    • Fier – Carne roșie, albuș de ou și salate cu frunze verde-închis (Kale, Rucola, Spanac, Salata Romaine)

    Fierul are, de asemenea un rol important în sinteza colagenului. Astfel, este necesar pentru a reface eficient cartilajele, ligamentele și tendoanele.

    • Cupru – Caju, Semințe de Susan, Linte, Ciuperci Shitake, Nuci

    Cuprul are rolul de creare a enzimelor ce leagă colagenul și elastina prin legături încrucișate, care dau țesutului articular forță și flexibilitate.

    Lucrează la nivel enzimatic în formarea de colagen. Totodată, are rol în crearea celulelor importante în cartilajele sănătoase, țesuturi conjunctive și oase.

    Evitați alimentele cu potențial inflamator ridicat!!!

    • Cereale

    Pot fi surse de inflamare pentru multă lume. Unii oameni cred că, corpul uman nu a evoluat pentru a digera produsele cu gluten.Dacă și tu te confrunți cu probleme articulare, iți recomandăm să încerci să arunci un ochi atent asupra acestui fapt. Poți să elimini sau să reduci din dieta ta un număr de cereale pentru o perioadă și săurmărești cum te simți.

    Unele studii au arătat că suplimentarea corpului cu glucozamină de rezistență înaltă poate avea efect asupra receptorilor de gluten din corp și duce la diminuarea inflamației din articulații.

    Lactatele sunt legate de mai multe boli auto-imune care includ artrita, astmul, alergiile, acnea și lupusul.Există similitudini între cazeina (proteina) din lapte și gliadina (proteina) ce se găsește în unele cereale și gluten.

    4. Suplimentele

    Rolul suplimentării de calitate – Condroprotecția

    Glucozamina și Condroitina se regăsesc în mod natural în cartilajele, ligamentele și tendoanele sănătoase. Aceste două substanțe sunt cheia corpului nostru pentru a menține sănătatea țesuturilor articulare și a țesuturilor conjunctive precum și cea a lichidului sinovial din capsula articulară. Suplimentarea pe cale orală s-a dovedit a fi de mare efect în furnizarea de glucozamină și condroitină în interiorul și în vecinătatea țesuturilor articulare, corpul putând astfel să se refacă la nivelul său optim.

    Condroitina este o parte structurală a țesuturilor articulare. Rolul ei este să asigure soliditatea, hidratarea și rezistența la compresie prin absorbția de apă în cartilaje, ligamente și tendoane.

    Studiile de laborator au demonstrat că Sulfatul de Condroitină, unul din principalele ingrediente din GLC2000, are capacitatea de a inhibaprocesul de eliminarea enzimelor degenerative în cartilaje și în lichidul sinovial.

    Glucozamina joacă un rol structural și de reglare în sănătatea articulațiilor. Este folosită în mod direct ca element de construcție pentru un număr mare de țesuturi articulare și alte țesuturi în corpul uman. Se presupune că prezența sa perminte organisumului să crească viteza de formare a noului țesut articular. Alte studii au indicat ca glucozamina de rezistență înaltă are proprietăți antiinflamatoare pentru corp, în special pentru articulații și, în plus, poate să încetinească procesul de degenerare a țesutului articular.

    Evitați medicamentele antiinflamatoare.

    Nu tratați problemele articulare cu medicamente antiinflamatoare pe termen lung. Acestea ameliorează simptomele dar, au multiple efecte secundare notabile, pe lângă leziunile gastrointestinale pe care le pot cauza. În plus, pot să prevină vindecarea și pot chiar accelera deterioarea țesutului articular.

    Apariția inflamării în timpul accidentărilor este felul corpului nostru de a da startul procesului de vindecare. Prin urmare, antiinflamatoarele sunt contra-intuitive. Se presupune că antiinflamatoarele sunt răspunzătoare de oprirea la nivel celular a procesului de creare a noului țesut articular, afectând negativ structura, rezistența și elasticitatea țesutului.

    5. Exerciții

    Exercițiile fizice sunt foarte bune pentru sănătatea ta și a articulațiilor tale, însă dacă există mișcări incorecte sau greșite din punct de vedere mecanic, acestea pot accelera procesul de degenerare a țesuturilor articulare. De aceea, îți recomandăm să ceri ajutorul/sfatul unui antrenor profesionist și să încerci să îl urmezi.

    Mișcările corecte pot însemna ele însăși rezolvarea problemelor articulare.

    • Încălzirea – Te protejează împotriva uzurii și a accidentărilor nejustificate. Prin încălzire, lichidul sinovial din jurul articulațiilor devine mai subțire și este absorbit mai ușor de articulații, astfel cartilajele pot să acționeze mult mai eficient în rolul de tampon împotriva compresiei.
    • Compresia – Cartilajele absorb nutrienții și elimină toxinele prin comprimare și expansiune. În lipsa exercițiilor de încărcare regulate, calitatea cartilajelor se poate deteriora. În plus, exercițiile de încărcare dezvoltă de asemenea masa osoasă, întăresc musculatura și stabilizează articulațiile.

    6. Strechingul și mobilitatea

    Foarte puțini oameni se bucură să facă exerciții de streching și mobilitate pentru sănătatea articulațiilor. Dacă și tu ești unul din cei ce nu se bucură prea tare de ele, iată ce trebuie să știi: dacă vrei să îți menții articulațiile fără dureri, să faci progrese în sală, ca sportiv, sau să te recuperezi cât mai rapid după o accidentare, merită să investești timp în exerciții de mobilitate.

    Dacă o zonă este încordată, ai grijă de ea înainte de a-ți cauza probleme.Dacă ai o articulație dureroasă, cere ajutorul unui antrenor, al unui specialist, al unui fizio-terapeut sau kinetoterapeut.


    your comment
  • Definind contabilitatea, observam ca este rezultatul unui amblu proces, dezvoltandu-se de la o simpla modalitate de inregistrare, pana la un adevarat instrument utilizat in gestiunea tuturor firmelor.

    Topul firmelor de contabilitate din Bucuresti

    O ramura a contabilitatii este cea de gestiune, prin care se analizeaza costurile si profitul, fiind foarte importanta pentru viitorul unei firme.

    Contabilitatea poate fi de doua feluri, contabilitate de gestiune si contabilitate financiara. Prima se adreseaza utilizatorilor interni, ca de exemplu, managerii. A doua se adreseaza utilizatorilor externi, adica actionarii.

    Principala diferenta dintre cele doua tipuri de gestiune este cea referitoare la scopul acestora. Contabilitatea financiara se ocupa cu pozitia financiara a firmelor, iar contabilitatea de gestiune are rolul de a planifica toate activitatile intreprinse intr-o firma.

    In topul firmelor de contabilitate din Bucuresti se afla si firma Contabilserv. Activitatea unei firme de contabilitate este necesara deoarece se ocupa cu pregatirea declaratiilor fiscale, pentru ca afacerea sa se desfasoare in conformitate cu normele legislative.

    Regulile Codului Fiscal se schimba periodic, de aceea, este necesar sa angajati o firma care sa cunoasca toate aceste modificari.

    Daca doriti si un studiu de fezabilitate al firmei, puteti comunica asta firmei de contabilitate cu care colaborati.

    Daca la inceputul afacerii lucrurile par sa decurga intr-un mod functional fara ajutorul unui contabil, pe parcurs cu siguranta va veti confrunta cu situatii dificile.

    Clientii au un rol foarte important in realizarea topului firmelor de contabilitate din Bucuresti. Recenziile primite sunt cele mai bune dovezi ale activitatii intreprinse de acestea. Cele pozitive devin adevarate recomandari ale clientilor multumiti.

    Orice serviciu de contabilitate de calitate este rasplatit prin simplul fapt ca detinatorii de afaceri se reintorc de fiecare data la aceeasi firma de contabilitate.

    Indiferent ca o afacere este la inceput, sau este foarte bine dezvoltata pe toate planurile, firma de contabilitate trateaza cu profesionalism orice activitate intreprinsa.

    Concluzionand, contabilitatea este domeniul foarte cautat de toti detinatorii de firma care doresc sa isi monitorizeze activitatea financiara si organizatorie a afacerii. Intocmirea balantelor de verificare in fiecare luna este modalitatea cea mai eficienta de mentinere a unei afaceri cat mai profitabile.

    Majoritatea documentelor sunt inregistrate electronic, pentru a putea fi salvate in bazele de date ale firmei.

    Firma de contabilitate, Contabilserv, va ofera de asemenea si servicii de consultanta fiscalaservicii de salarizare si consultanta infiintare firma pe langa servicii de contabilitate.


    your comment
  • Când și ce cantitate de proteine este necesară pentru obținerea unor rezultate maxime

    Consumul de proteine are numeroase avantaje si variate pentru că are legătura cu buna funcționare a organismului nostru.

    Proteina odată ajunsă în organism și consumată în mod regulat întreține totalitatea procedurilor complexe ce au loc în organism cu scopul de a procesa substanțele.

    Starea de bine pe care o resimțim la nivelul organismului reprezintă rezultatul a numeroase conexiuni și reacții ce se petrec înăuntrul nostru.

    în primul rând trebuie să știm că proteinele pot fi obținute din două surse importante: alimente și suplimente nutritive. Dacă vreți să creșteți masa musculară sau să reduceți din greutatea voastră corporală, practic, nu veți reuși fără proteine. Cu toate acestea, este importantă cantitatea de proteine consumate, dar și ora la care sunt consumate?

    În secțiunea “când” trebuie luate proteinele veți afla că nu e atât de important timpul de administrare, ci consumul regulat pe parcursul întregii zile.

    Care este cantitatea de proteine ce trebuie consumată zilnic?

    Pe lângă efectul pozitiv asupra creșterii forței și masei musculare, ajută la îmbunătățirea producției de hormoni, la întărirea sistemului imunitar și contribuie la creșterea părului și unghiilor. Indiferent dacă luați proteine din surse de origine animală, vegetală sau din suplimente, o doză optimă pe zi depinde de diferiți factori. Acești factori sunt: vârsta, greutatea, activitatea fizică și obiectivele voastre – vreți să slăbiți sau vreți să creșteți masa musculară.

    Doza zilnică de proteine este dată în grame per kilogram greutate corporală g/kg, în timp ce doza minimă de proteine pe zi începe de la 0,8 g pe kilogram de greutate corporală. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor cantitatea de 0,8 g/kg de proteine este prea mică.

    Fie că sunteți alergător de rezistență sau culturist, doza minimă de proteine este insuficientă. Cu cât vă antrenați mai intens, cu atât corpul cere un aport mai mare de proteine.

    Doza recomandată de proteine

    Persoane sedentare

    Menținerea greutății: 1,2 – 1,8 g/kg

    Reducerea grăsimii: 1,2 – 1,5 g/kg

    în timpul sarcinii: 1,6 – 1,7 g/kg

    Persoane active

    Menținerea greutății: 1,4 – 2,2g/kg

    Creșterea masei musculare: 1,4 – 3,3g/kg sau 2,2 – 3,3g/kg

    Reducerea grăsimii: 1,2 – 1,5 g/kg .

    Administrarea optimă a proteinelor pentru creșterea masei musculare

    Combinația dintre aportul corect de proteine și antrenamentul de rezistență reprezintă calea principală spre succes. Prin urmare, am pregătit un tabel în care este prezentat aportul ideal de proteine în funcție de greutatea corporală.


    Greutate corporală

    Cea mai mică doză

    Cea mai mare doză
    45 kg 63g 150g
    57 kg 80 g 187g
    68 kg 95 g 225g
    79 kg 111g 262g
    91 kg 127g 299g
    102 kg 143g 337g
    113 kg 158g 374g
    125 kg 175g 412g

    Din tabelul de mai sus rezultă faptul că sportivii și persoanele adulte active pot reduce la minimum creșterea grăsimii corporale printr-un aport de proteine până la 3,3 g per kilogram greutate corporală.

    Studiile arată că dacă lucrați progresiv corpul și țineți o dietă hipercalorică (370-800 kcal în plus), veți pierde mai multă grăsime la un aport de proteine de 3,3, g/kg decât în cazul unui consum de proteine de 1,8 – 2,6 g/kg. Trebuie remarcat faptul că o doză mai mare de proteine nu vă ajută la creșterea masei musculare mai mult decât dacă ați lua o doză mai mică. 

    Cu toate acestea, poate să minimalizeze aportul de grăsimi din alimente pe care probabil le veți consuma mai mult pentru a crește în greutate. Trebuie să rețineți faptul că doza zilnică de proteine trebuie să se bazeze pe greutatea voastră corporală și nu din aportul caloric. În schimb, aportul caloric ar trebui stabilit în funcție de greutatea voastră, dar și în funcție de obiectivele voastre.

    Doza optimă de proteine în timpul dietei

    Sportivii ar trebui să consume între 2,3 și 3,1 g/kg pentru a minimaliza pierderea musculară în timpul regimului alimentar. Aceste recomandări se aplică doar persoanelor relativ suple care încearcă să își definească corpul. Câteva studii care au analizat persoanele obeze, indică faptul că pentru aceste persoane doza de proteine recomandată este de 1,2 -1,5 g/kg greutate corporală pentru a maximiza pierderea grăsimii corporale.

    Ce cantitate de proteine trebuie luată într-o singură porție după antrenament?

    Între 20 – 25 de grame de proteine de înaltă calitate sunt suficiente pentru a maximiza stimularea formării proteinelor în mușchi.

    Însă un studiu recent a ajuns la concluzia că sinteza proteinelor în mușchi este mai mare atunci când se utilizează 40 grame de proteine din zer, după antrenament decât la 20 de grame.

    Care este momentul potrivit pentru consumul de proteine?

    NU este important alegerea momentului în care trebuie să luăm proteine ci consumul dozei corecte de proteine. Această doză ține de obiectivele voastre sau greutatea voastră corporală actuală. Este esențial să luați proteine în mod regulat, pe parcursul zilei, într-o doză care variază între 20 și 40 g.

    Soluția ideală este combinarea proteinei adecvate și timing-ul. Acesta îl putem împărți în 5 faze și anume: dimineața, în timpul zilei, seara, înainte și după antrenament. 

    1. Dimineața după trezire

    Cercetările arată că organismul este sensibil la efectul aminoacizilor în proteine la 24 de ore după antrenament. Proteinele din zer de bună calitate care se absorb ușor pot fi un start excelent pentru începutul zilei și un mic dejun ideal pentru mușchi, dacă mai serviți și o masă bogată în proteine, ca de exemplu omleta. Cu toate acestea, dacă vreți să înlocuiți micul dejun cu proteine atunci mai bine alegeți cazeina cu absorbție treptată.  

    2. În timpul zilei

    Pentru a reuși să consumați cantitatea necesară de proteine în cursul zilei, este indicat să înlocuiți gustările dintre mese cu shake-uri proteice sau batoane proteice ori alte snackuri. Completarea rezervei proteice poate fi făcută și sub forma băuturilor proteice sau a unor surse naturale de proteine.

    3. Seara, înainte de culcare 

    Un shake proteic înainte de culcare poate fi foarte eficient pentru arderea grăsimilor, dar e la fel de eficient și pentru creșterea forței și masei musculare. În cazul acesta, alegerea ideală este cazeina, cunoscută și sub denumirea de proteină de noapte, care se absoarbe încet și astfel în timp ce dormiți oferă mușchilor voștri aportul continuu de proteine.

    4. Proteine înainte de antrenament

    Băutura proteică consumată înainte de antrenament are același efect ca după antrenament. Proteinele ușor absorbabile vă pot ajuta la refacerea fibrei musculare chiar și în timpul antrenamentelor. Dacă vă hotărâți să apelați la proteine înainte de antrenament, atunci ideal ar fi să luați proteine din zer whey.

    Cu toate acestea, nu este foarte plăcut ca în timpul antrenamentelor să aveți proteine în stomac. Ca urmare, o alternativă adecvată ar fi ca înainte de antrenament să consumați aminoacizi esențiali BCAA (leucină, izoleucină, valină). Suplimentul BCAA sub formă lichidă trebuie consumat cu 15 minute înainte de antrenament , iar sub formă de pastile cu 30-40 de minute înainte de antrenament.

    5. Proteine după antrenament

    Antrenamentul de rezistență stimulează sinteza mușchilor, dar în același timp crește și riscul accidentării aparatului muscular. Consumul de proteine imediat după antrenament, vă ajută la menținerea echilibrului între degradarea și creșterea masei musculare. Leucina are capacitatea de a stimula celulele care răspund pentru creșterea masei musculare. Prin urmare, vă recomandăm ca după antrenament să utilizați proteine din zer care se absorb rapid.

    Pentru cei vegetarieni sau vegani există varianta de suplimente cu proteine vegetale.


    your comment