-
Dacă îți dorești să te simți transpus într-o altă epocă fără să inventezi mașina timpului și să fii întâmpinat de o atmosfera medievală Sighișoara este destinația cea mai bună.
Dacă îți dorești să faci o călătorie în afara Bucureștiului dar nu vrei să pleci cu mașina personală sau pur și simplu nu deții una dar vrei să vezi toată țara călătorind intr-o mașină confortabilă și fiabilă, poți apela la o firmă de închirieri auto și problema este ca și rezolvată.
Și dacă nu vrei ca tu să fi persoana care conduce mașina și să stai în spate confortabil și să admiri peisajele acestei țări frumoase poți apela la un transport vip cu șofer.
După ce ai rezolvat problema cu transportul îți pot spune o destinație extraordinara spre care să te îndrepți: Sighișoara.
Sighișoara este una dintre puținele orașe-cetăți locuite din lume. Aici, elementele universului medieval s-au păstrat întocmai. Vorbim despre peste 150 de case locuite, majoritatea având o vechime de peste 300 de ani. Culorile pastelate ale clădirilor și străduțele cu suveniruri te invită să le descoperi alene, pentru că graba nu există în cetate.
Orașul a fost întemeiat de coloniștii sași la începutul secolului al XII-lea și s-a dezvoltat datorită meșteșugarilor, care erau organizați în bresle. De aceea, când te vei plimba prin cetate vei observa că fiecărei bresle îi aparținea o anumită zonă a burgului. În timpul Evului Mediu, aceste bresle aveau obligația de a susține material biserica și de a întreține câte un turn din linia fortificațiilor. Fiecărui turn i-a fost atribuită denumirea breslei care îl întreținea, acestea fiind păstrate până astâzi. Din cele 14 turnuri care alcătuiau sistemul defensiv al cetății s-au conservat 9, printre care Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor și Turnul Cojocarilor.
Ce poți vedea prin orașul cetate?
Urmărind conturul cetății, Turnul cu Ceas va ieși negreșit în evidență. Este, practic, clădirea de referință a orașului, dar și poarta de intrare în cetate. Simbolul incontestabil al Sighișoarei a fost numit cândva Turnul Sfatului, pentru că la primul nivel s-a aflat mult timp reședința Sfatului Orășenesc. În nișa de pe fațada dinspre cetate a Turnului cu Ceas sunt amplasate câteva sculpturi: Justiția și Dreptatea, Ziua și Noaptea, precum și zeița Păcii. În schimb, pe fațada dinspre orașul de jos sunt cele șapte figuri reprezentând zilele săptămânii. Astfel, această clădire reprezentativă urmărește atent cum se scurge timpul în cetate, parcă mai lent decât în alte locuri agitate ale Secolului Vitezei.
Dacă intri în Turnul cu Ceas ai șansa să te bucuri de exponatele Muzeului de Istorie, trimise direct din viața de zi cu zi a Evului Mediu.
În apropiere poți vizita Camera Armelor și Camera de Tortură. Camera de Tortură este o încăpere destul de mică, cu câteva exponate de referință ( ex: o spânzurătoare) sau imagini cu diverse aparate de tortură (ex: aparat de torturat degetele de la picioare). Intersantă mi s-a părut o scară pe care erau întinși condamnații și arși la subraț cu lumânarea. Concluzia este că oamenii din epoca medievală erau tare ingenioși!
Plimbându-te prin cetate, vei da peste Scara Acoperită. Ea duce pe colină, la Biserica din Deal și la școala gimnaziului evanghelic. Era numită și Scara Școlarilor, pentru că a fost construită spre a facilita copiilor accesul la școală pe perioada iernii, când vremea era potrivnică. Structura ei cu șase trepte și o pauză nu este întâmplătoare. Treptele simbolizează zilele săptămânii, când copiii mergeau la școală, iar pauza ziua de duminică, dedicată odihnei. În total sunt 175 de trepte, așa că ai ceva de urcat!
Biserica din Deal (sec.XIV-XV) este caracterizată prin severitate și simplitate extremă, fiind construită în stil gotic.
Lângă biserică se află și Liceul Teoretic Josef Haltrich unde nu era prea multă forfotă, căci vacanța e în toi. Fosta școala evanghelică (sec.XVI) este cea mai veche din Sighișoara, unde copiii au studiat inițial în latină, iar apoi în germană. Clădirea veche este consituită dintr-o singură sală de clasă și mai e folosită și în prezent pentru diverse activități. Astăzi, predarea la liceu se face atât în germană, cât și în română.
Revenind pe străzile cetății, se remarcă Casa Vlad Dracul, locuința din secolul al XV-lea a tatălui lui Vlad Țepeș- Vlad al II Dracul. Se spune chiar că aici s-ar fi născut Țepeș. Dar nu m-aș grăbi așa tare să cred treaba asta.
Casa cu Cerb (sec.XVII) a aparținut unuia dintre foștii primari ai Sighișoarei, Michael Deli. De ce e specială? Ai ghicit, pentru coarnele de cerb în mărime naturală, situate în continuarea picturii fațadei. În prezent, este și ea pensiune, restaurant și centru cultural româno-german.
Casa Venețiană își datorează numele ferestrelor duble din piatră.
TOP 7 LUCRURI DE VĂZUT ŞI FĂCUT ÎN SIGHIŞOARA
Sighişoara (Sighi, cum o alintă oamenii locului, merg la Sighi, hai la Sighi la un concert) oferă zeci de motive de a o vizita. Dar când e vorba de Sighişoara probabil şi unul ar fi suficient. Eu îți ofer totuși 7.
• Stai în cetate. Plimbă-te pe stradele medievale.
• Urcă pe deal prin Scara Acoperită.
• Mergi să vezi un vechi cimitir evanghelic.
• Urcă în turn. Turnul cu Ceas.
• Intră în camera de tortură, de bunăvoie și nesilit de nimeni.
• Explorează împrejurimile cu alte zeci de atracții.Te așteptam la COMPACT RENT A CAR cu o gamă largă de mașini de închiriat.
Pe Adnews puteti multe articole din mai multe domenii precum: Auto, social, lifestyle, sau Sanatate.
De asemenea facem articole la cere cu backlink-uri.
your comment -
În ultimii 15-20 de ani au apărut numeroase suplimente care promit câstiguri de volum și forță muscularã, dar au dispărut una după alta. Toate cu excepția creatinei. De ce? Pentru că funcționează!
Nu există îndoială că, Creatina este cel mai popular supliment actual, producând rezultate pozitive la toți cei care o probează și o folosesc.
Ce este creatina?
Presupun că unii dintre voi știu ce este creatina, dar mulți nu știu, deoarece nu s-a explicat amănunțit. Sunt convins că întrebând pe cei care o folosesc, sunt incapabili să ne ofere un răspuns coerent și exact. Creatina este un nutrient care se sintetizează sub formă naturală în organism, în rinichi, pancreas și ficat provenind de la aminoacizii Arginină, Glicină și Metionină. Aproape 95% din Creatină se află în mușchii scheletici iar 5% în inimă, creier și testicole. Cea mai mare parte de la Creatina ce o folosim provine de la alimente precum carne și peste. Din alimente putem ingera între 1 și 2 grame pe zi, exceptând cazurile de vegetarieni. Când aportul dietei alimentare este mic, organismul își furnizează singur Creatina de la cei 3 aminoacizi precursori în cantități foarte mici și nu întotdeauna disponibili.
Creatina eliberează energia pe care mușchii o necesită pentru mișcare, în special pentru a realiza mișcări explozive și puternice, cum se produce în majoritatea sporturilor, inclusiv în CULTURISM.
CREATINA îndeplinește mai multe funcții printre care:
1. Volumizator celular. Creatina “umple” de apă celulele musculare și le face să se umfle, deoarece acumulând lichid intracelular pereții celulelor se dilată. Acest efect microscopic înmulțindu-l cu milioane de celule produce un volum muscular mai mare ,mușchi mai rotunzi și mai puternici, cu un aspect de volum, forță, duritate, cu mușchi care se congestionează mai ușor.
Nu folosiți niciodată cafea sau băuturi răcoritoare care conțin cafeină, deoarece opresc efectul creatinei, prin efectul diuretic al cafeinei.
2. Regenereaz A.T.P. Contracțiile musculare pe care le generați când faceți antrenament în sală depind de ATP (adenosin trifosfat). Această moleculă ATP alimentează cu energie orice activitate musculară. Problema este că muschiul înmagazinează o mică cantitate de ATP, iar mușchiul se poate contracta timp de 10 secunde.
Cu fiecare contracție musculară se pierde energia ATP și se formează ADP (adenosin difosfat). De aici creatina intervine și este transformată imediat în fosfocreatină, înmagazinată și transformată în energie sau ATP. Această energie depinde de depozitele disponibile de creatină din mușchi. Cu cât mai multă Creatină în mușchi cu atât mai multă energie se elibereazã, producând mai multe posibilități de a se putea antrena cu capacitate maximă și atinge un potențial mult mai ridicat.
În concluzie Creatina vă oferă posibilitatea de a folosi greutăți mai mari, mai multe repetări, ceea ce reprezintă un pas decisiv de a câștiga mai multă forță, potență și volum muscular.
3. Creatina mărește sinteza proteică. Dezvoltarea musculară reprezintă rezultatul procesului alternativ de a sintetiza proteine noi (sau faza anabolică) și degradarea proteică (sau catabolism). Creșterea se întâmplă când balanța este pozitivă sintezei, adică cantitatea care se fabrică este mai mare decât cea care se degradează. Creatina favorizează sinteza proteică și recomand să se folosească împreună cu un supliment de proteine.
Cum puteți favoriza absorția Creatinei?
Studiile au demonstrat clar că insulina reprezintă transportorul celular natural ce le depozitează în interiorul celulelor și de aceea este indispensabil de un supliment bogat în insulină precum carbohidrații cu indice glucemic maxim, 100, ce pot genera un maxim de insulină, de forma instantanee, iar glucoza care este produsul final al carbohidraților nu necesită digerare și este absorbită direct din stomac.
Care este cel mai potrivit moment de a folosi Creatina?
Fără îndoială toți specialiștii recomandă că cel mai bun moment de a folosi creatina este imediat după antrenament, deoarece celulele musculare sunt în momentul cel mai scăzut de rezervă de glicogen și ATP. În acest moment Creatina este absorbită de către mușchi pentru a reface imediat rezervele energetice. Puteți folosi Creatină sau suplimente cu Creatină înainte de antrenament pentru a proporționa energia.
Recomand folosirea unui supliment cu Creatină dimineața imediat după trezire, împreună cu carbohidrați, deoarece există o situație metabolică prielnică pentru absorție, și poate fi o altă bună ocazie de a satura mușchii cu creatină.
Ce tip de Creatină putem folosi?
În prezent există o mulțime de fabrici de suplimente în toata lumea ce ofera creatină. De altfel nu toate sunt egale din punct de vedere cantitativ și calitativ.
Personal recomand produsele HighEnergy deoarece oferă o gamă variată de Creatină și produse cu creatină de cea mai bună calitate. În special recomand GRENADE Creatină Monohidrată sau Xtrem Gold CREATINĂ HCL de la Highenergy.ro, care vă oferă Creatină în cantități suficiente plus carbohidrați, proteine și alte ingrediente care vă vor asigura progresul sigur și rapid de forță și masă musculară.
Faceți antrenamente intense, dure, de a construi baza progresului în culturism, dar numai cu aceasta nu puteți ajunge unde v-ați propus. Dacă nu progresați la potentialul maxim este că nu a-ți folosit niciodată Creatină.
Mult succes la antrenamente!
your comment -
In ultimul timp calitatea serviciile oferite de companiile de inchirieri auto din Bucuresti s-a imbunatatit constant pentru a se adapta nevoilor pietei, dar asta nu inseamna ca nu mai ai nevoie de o analiza atunci cand doresti sa inchiriezi o masina.
Atunci cand calatoresti in Bucuresti trebuie sa iei o decizie care iti va influenta intr-o mare masura intreaga sedere. Daca nu stii care este cea mai potrivita varianta pentru tine, foloseste-te de o analiza simpla comparativa a tuturor optiunilor pe care le cauti, astfel incat, la final, hotararea sa fie una simpla.
Asadar, noi iti venim in ajutor cu prezentarea unor avantaje pe care le au serviciile de RENT A CAR din Bucuresti in comparatie cu celalalte alternative de transport disponibile.
ECONOMISESTI TIMP
Daca prima ta optiune este autobuzul, timpul ar fi cea mai utilizata resursa si stim foarte bine cum este traficul din Bucuresti.
Trebuie sa te asiguri ca programul tau coincide cu orarul de transport in comun, dar si ca ai suficienta rabdare pentru a schimba 2 sau chiar 3 autobuze pentru a ajunge la destinatie. In contextul in care calatoresti in Bucuresti in interes de serviciu si trebuie sa ajungi in mai multe directii, vei pierde foarte mult timp folosind transportul in comun. Serviciul de tip rent a car Bucuresti te ajuta sa economisesti timp si sa ajungi la destinatie in timp util.
ECONOMISESTI BANI
Spre deosebire de transportul cu taxi, suma achitata pentru combustibilul masinii inchiriate in Bucuresti va fi cu mult mai mica decat cea a cursei mentionate anterior. Atunci cand folosesti serviciile rent a car Bucuresti poti alege o masina in functie de o serie de aspecte incadrate intr-un buget prestabilit.
Caracteristicile masinii sunt cele care fac intotdeauna diferenta, iar cerintele tale, cu siguranta, se vor regasi intr-una din ofertele unei companii de inchirieri auto Bucuresti.
AI ȘANSA SĂ CONDUCI MAȘINA PE CARE ȚI-O DOREȘTI
Dacă printre pasiunile tale se numără și șofatul, prin închirierea unei mașini folosind un serviciu de închirieri auto vei avea la dispoziție o selecție generoasă de automobile. Mașina pe care o alegi poate avea drept carburant benzină sau motorină, poate avea motor manual ori automat și vei putea alege inclusiv în funcție de locuri de care ai nevoie. Dacă gașca ta de prieteni este una numeroasă, serviciile rent a car din București îți pot pune și la dispoziție chiar și un Van cu 8 locuri.
AI LIBERTATEA DE A CĂLĂTORI ÎN SIGURANȚĂ ÎN AFARA ORAȘULUI
Daca ajungi în București, iar pe lista obiectivelor tale se află și o excursie de o zi în oraș, pentru a vizita obiective istorice, de exemplu, cea mai avantajoasă modalitate de transport va fi mașina ta închiriată. Astfel, îți faci un plan de călătorie așa cum îți dorești și îl poți respecta, fără a depinde de disponibilitatea și programul serviciilor de transport.
BENEFICIEZI DE TOT CONFORTUL PE CARE ȚI-L POATE OFERI O CĂLĂTORIE CU MAȘINA
Atunci când alegi un serviciu rent a car, tu ești persoana responsabilă de modul în care călătoriile tale vor decurge.
Așadar, atunci când călătorești în București, nu omite ideea de rent a car, pentru că reprezintă o alegere optimă, cu ajutorul căreia te poți deplasa în oraș și în județ. Economisești timp și bani, îți planifici călătoriile sau activitățile zilnice în interes de serviciu, în funcție de nevoile personale, beneficiezi de confort sporit și ai șansa de a conduce mașina pe care nu ai avut încă ocazia să o testezi. COMPACT RENT A CAR se adaptează nevoilor tale și întrunește condițiile impuse de tine, fără a neglija toate avantajele închirierii unei mașini.
Sursa:ADNEWS
your comment -
Cu siguranță proteinele de proveniență animală sunt complete, pe când o sursă de proteine vegetaleeste adesea incompletă dar organismul uman nu are nevoie de toți cei 9 aminoacizi în fiecare porție de mâncare. Avem nevoie de acești aminoacizi în fiecare zi, nu la fiecare masă. Cei nouă aminoacizi pot fi derivați dintr-o singură sursă de hrană, sau o combinație de alimente, care formează împreună o proteină completă.
Cu un număr din ce în ce mai mare de vegetarieni și vegani, calitatea proteinelor vegetale (vs. celor din surse animale) devine un subiect important.
Și cei care sunt vegetarieni au nevoie de o sursă de proteine pentru creșterea masei musculare.
Iată cele 20 de surse bogate în proteine vegetale.
1. Semințe de cânepă
Semințele de cânepă conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, și sunt, de asemenea, bogate în fibre. Acestea oferă un raport optim de omega-3 și omega-6 acizi grași și sunt, de asemenea, bogate în minerale și antioxidanți. Aceste semințe sunt legate de reducerea inflamației la nivel de sistem și de echilibrul hormonal, printre multe alte beneficii.
100g de semințe de cânepă conțin 30g de proteine.
2. Semințe de chia
Semințele de chia sunt o sursă completă de proteine vegetale într-o formă ușor de digerat, și sunt, de asemenea, abundente în fibre și acizi grași omega3. Ele sunt, de asemenea, bogate în minerale, inclusiv calciu, mangan, fosfor, fier și zinc. Semințele Chia conțin, de asemenea, triptofan, care vă poate ajuta să obtineți un somn mai bun.
3. Quinoa
Quinoa, considerată a fi o pseudocereală, este și ea o sursă excelentă de proteine vegetale. De asemenea, este bogată în fibre, cupru, acid folic, magneziu, mangan, fosfor și zinc, precum și o serie de antioxidanți. Quinoa conține și saponine, cărora le sunt atribuite proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii.
100g de quinoa gătită conțin 4,5g de proteine.
4. Hummus de năut și tahini
Humusul de casă, care este în mod tradițional făcut din năut (de asemenea, cunoscut sub numele de fasole Garbanzo), ulei de măsline și usturoi, formează o proteină completă atunci când este cuplat cu nuci sau semințe. Năutul este bogat în fibre, minerale și molibden. Data viitoare când prepari hummus, adaugă câteva semințe de floarea soarelui sau de susan (sau tahini- ulei de susan) în rețeta ta și te vei bucura de o proteină completă, si o inimă sănătoasă.
100g de hummus cu tahini conține 8g de proteine.
5. Orezul brun și fasolea
Combinația dintre o varietate de cereale integrale cu leguminoase formează o proteină completă. Din acest motiv, un castron de orez brun și de fasole este o opțiune foarte bună pentru un complex mare de proteine. Orezul brun este o bună alegere, întrucât nu conține gluten. Fasolea oferă o varietate de substanțe nutritive, inclusiv vitamina B1, o varietate de minerale, și molibden, un mineral extrem de util organismului.
100g de orez brun fiert conțin 2,6g de proteine
100g de fasole fiartă conțin 9g de proteine
6. Linte cu orez
Lintea este considerată o sursă foarte bună de proteine vegetale, carbohidrați complecși și fibre. Este o excelentă sursă de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul și magneziul, dar si de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9). Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentațiesunt lintea verde și cea roşie, care îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii.
100g de linte fiarta contin 9g de proteine.
100g de orez brun fiert contin 2,6g de proteine
7. Spirulina cu nuci
Spirulina oferă aproape toți aminoacizii esențiali în sine. Aceasta conține, de asemenea, o gamă largă de minerale, împreună cu mai multe vitamine B și un număr de compuși antioxidanți. Oferă organismului clorofila, care este foarte benefică pentru sistemul circulator, împreună cu sistemul digestiv și ficat. Atunci când este cuplată cu nuci, care sunt, de asemenea, bogate în minerale, veți obține o proteină completă.
100g de spirulină conțin 58g de proteine
100g de nuci conțin 15g de proteine vegetale
8. Drojdia de bere inactivă
Drojdia de bere inactivă este adesea folosită în bucătăria vegetariană, mai ales pentru ca are un gust asemănător cascavalului. Mai este numita și ”proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursă bogată de proteine complete, având peste 55% proteină de calitatate. Cu un conținut de 18 aminoacizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale. Unul dintre beneficiile fulgilor de drojdie ar fi conținutul mare de vitamine B (după unele păreri, drojdia de bere inactivă conține și vitamina B12) care ajută la menținerea unui nivel echilibrat de stres, prevenția cancerului de pancreas, asigurând și o piele sănătoasă. Alte elemente aflate din belșug în fulgii de drojdie sunt: magneziul, chromium, cuprul, vanadiumul, molybdenumul și litiumul.
100g de fulgi de drojdie de bere inactivă conțin 44g de proteine
9. Semințe de floarea-soarelui, susan, in, dovleac
Aceste semințe sunt bogate atât în proteine, cât și în vitaminele E, B1, B6, acid folic, minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, dar și typtofan și fitosteroli.
100g de semințe de floarea-soarelui, crude, conțin 21g de proteine vegetale
100g de semințe de susan conțin 20g de proteine
100g de semințe de in conțin 18g de proteine
100g de semințe de dovleac, crude, conțin 24g de proteine
10. Nuci, alune, caju, fistic, alune de pădure
S-a demonstrat că nucile și alunele conțin din abundență atât proteine vegetale, cât și grăsimi sănătoase (chiar și Omega-3), fiind, de altfel, și o sursă bogată de vitamine și minerale. Nucile românești sunt și sursă de polifenoli (antioxidanți) alimentari.
100g de nuci românești, crude, conțin 21g de proteine
100g de migdale crude conțin 22g de proteine
100g de caju crud conțin 18g de proteine
100g de alune de pădure crude conțin 25g de proteine
100g de fistic crud conțin 25g de proteine
11. Soia
Produsele alimentare derivate din soia, cum ar fi tofu, edamame și tempeh, oferă proteine complete, grăsimi sănătoase și fibre. Fitosterolii, lecitina, acizii grași Omega-3 și alte substanțe din compoziția semințelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar. Soia are efecte benefice și în ceea ce privește funcționarea tractului digestiv, ușurând procesele digestive și de asimilare. Consumarea produselor pe baza de soia duce și la un mai bun reglaj în ceea ce privește ciclurile menstruale. Este contraindicată în dietele celor ce suferă de hipotiroidie, a femeilor însărcinate și copiilor în vârstă de sub 3 ani. Trebuie alese, de preferință, produse derivate din soia din cultura organică, obținute prin fermentare.
100g tofu bio conțin 14g de proteine vegetale
12. Hrișca
Hrișca este bogată în vitaminele E, B1 si B2, dar și în proteine complete, carbohidrați, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu și fier. Deși nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrișca este net superioara grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi și îl fortifică mai ales în sezonul rece și la începutul primăverii.
100g de hrișcă boabe conțin 13g de proteine vegetale
13. Amarant
Un motiv pentru care ar trebui să introduci amarantul în dieta ta este conținutul său nutritiv remarcabil. Este mai bogat în minerale, precum calciu, fier, fosfor și carotenoide decât majoritatea legumelor. Este, de altfel, o sursă de proteine complete.
100g de amarant conțin 15g de proteine vegetale
14. Mazăre verde și uscată
Mazărea este bogată în proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale pentru organism. Este o sursă esențială de vitamina K, care activează calciul din organism care este mai rapid asimilat de oase. Mazărea este și o sursă importantă de acid folic și vitamina B6, substanțe importante pentru combaterea osteoporozei și arterosclerozei. Mazărea conține și numeroase vitamine din complexul B: tiamina (B1), riboflavina (B2) și niacina (B3). Aceste vitamine ajută la reglarea nivelului de lipide, carbohidrați și proteine din organism. Pentru a obține un profil complet de aminoacizi esențiali, se recomandă a fi consumată cu orez brun integral.
100g de mazăre uscată conțin 24g de proteine
100g de mazăre verde conțin 3g de proteine
15. Fulgii integrali de ovăz
Ovăzul este o sursă bună de elemente nutritive precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan și magneziu. De asemenea, ovăzul este o sursă bună de antioxidanți, fibre și de proteine. Una dintre componentele găsite în fulgii de ovăz – beta-glucanul – este o fibră solubilă despre care se consideră că are efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sânge. Ovăzul este și o sursă importantă de vitamina B1, esențială pentru producerea de energie.
100g de fulgi integrali de ovăz conțin 13g de proteine
Pe lângă proteinele vegetale obținute din surse naturale puteți apela si la suplimente nutritive bogate în proteine vegetale.
your comment