• Externalizarea serviciilor de contabilitate a devenit foarte apreciata de majoritatea firmelor, deoarece exista unele avantaje foarte mari.

    Probabil ne gandim ca alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate poate fi pana la urma o loterie.

    Ce implica activitatea unei firme de contabilitate

    In primul rand, costurile ce tin de evidenta contabila sunt mult mai scazute, comparativ cu cele ale propriului departament de contabilitate. Potrivit statisticilor, economisim cu pana la 50% daca facem un contract cu o firma de contabilitate, comparativ cu salariul unui contabil propriu.

    In cazul oricarei firme de contabilitate, se va semna o polita de asigurare profesionala, ceea ce inseamna ca aceasta este raspunzatoare in fata legii in cazul unei erori, iar firma dumneavoastra nu va avea nici o implicare in acest caz.

    Daca detineti un business, atunci stiti despre controalele fiscale ce au loc periodic. O firma de contabilitate va va asista pe durata acestor verificari, fiind totodata cea care va reprezinta.

    Contabilitatea unei firme este foarte complexa, de aceea, aveti nevoie de personal calificat. In acest mod, dumneavoastra va veti putea ocupa de alte aspecte, cum ar fi organizarea.

    In domeniul legislativ exista modificari foarte dese, dar contabilii sunt la curent cu acestea, pentrua realiza o evidenta fiscala in concordanta cu normele impuse de stat.

    Firma de contabilitate va supraveghea in permanenta toate documentele, iar in acest mod declaratiile catre ANAF vor fi trimise la timp, pentru a nu exista sanctiuni.

    Marea majoritate a firmelor de contabilitate au foarte mare experienta in acest domeniu, deoarece isi desfasoara activitatea de ani de zile, reusind sa indeplineasca cu succes toate cerintele.

    Fiecare afacere are particularitatile sale, de aceea, o firma de contabilitate se informeaza initial cu privire la datele companiei, ca mai apoi sa ofere servicii personalizate.

    Activitatea firmelor de contabilitate este transparenta, iar dumneavoastra aveti accesul in permanenta la orice informatii sau documente referitoare la situatia contabilitatii.

    Cateva din beneficiile pe care le aduce un expert ar fi o gestionare buna, realizand statistici care sa arate raportul dintre profit si pierderi, tine evidenta salariilor, precum si a documentelor relevante.

    Totodata, un contabil te poate ajuta cu idei despre cum sa investesti banii intr-un mod profitabil, reducand sansele de a da faliment.

    Un expert contabil in Bucuresti este esential pentru orice firma, deoarece lui ii sunt incredintate toate informatiile si resursele unei intreprinderi, fiind, fara indoiala, calea cea mai sigura de mentinere a unei afaceri prospere, in care este pastrata  o evidenta clara. Sunt totodata respectate si  rigorile fiscale.

    Concluzionand, firmele de contabilitate pot asigura o buna gestionare a laturii financiare din orice afacere, indiferent de profilul acesteia.  Timpul este foarte important in orice domeniu, de aceea, contabilul trebuie sa realizeze in timp optim toate operatiunile, pentru a asigura un flux de informatii.

    Asadar, putem spune despre contabilitate ca este cea care monitorizeaza intreaga activitate dintr-o firma.

    Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

    Sursa: ContabilServ


    your comment
  • L-Carnitina (denumită și vitamina beta) este o substanță care apare natural în cantități semnificative în țesutul muscular. L-Carnitina joacă un rol important în metabolismul celular al grăsimilor.

    Ce trebuie să știi despre Carnitina

    Ce rol are L-Carnitina

    Prima etapa în degradarea grăsimilor în celule este cea hidrolitică (cu formare de acizi grași) și are loc în citoplasmă. În această etapă se formează glicerol și acizi grași cu catenă lungă. Glicerolul (format în cantități mici din grăsimi) este metabolizat în continuare prin reacțiile finale ale glicolizei, urmata de ciclul Krebs.

    Etapa finală de catabolizare a acizilor grași cu catenă lungă (beta-oxidarea sau etapa de ardere celulară, cu formare de bioxid de carbon, apă și generare de energie sub forma de ATP) are loc numai în mitocondrii (uzinele energetice ale celulei).

    Acizii grași cu catenă lungă au o capacitate limitată de a traversa sistemul de endomembrane și de a ajunge din citoplasma (unde se formează) în mitocondriom (unde se metabolizează). Evident că pentru o metabolizare totală a grăsimilor este necesară parcurgerea celor două etape, și cea inițială, de hidroliză citoplasmatică, și cea finală, de oxidare mitocondrială.

    Pentru a se cupla cele două etape catabolice este necesar un purtător (o moleculă cărăuș, un mijloc de transport molecular) care să preia acizii grași din citoplasmă și să-i ducă în interiorul mitocondriomului. Această moleculă purtător este L-carnitina. Gruparea acil (rest de acid gras) este transferată de pe acil-coenzima A (formă sub care apare în citoplasmă) pe carnitină, formându-se acil-carnitina.

    Esterul acil-carnitina trece prin membranele mitocondriei, cu ajutorul unui sistem de transport specific și al unei enzime numite translocaza. În ultima etapă a procesului de intrare gruparea acil este transferată de la carnitină la coenzima A mitocondrială, reformându-se acil-coenzima A (de data asta localizată mitocondrial).

    L-Carnitina ajută la arderea grăsimilor

    În final carnitina se întoarce în citoplasmă, fiind disponibilă ulterior pentru transferul altor resturi de acid gras. Carnitina are deci o acțiune de biocatalizator, la sfârșitul ciclului de reacții metabolice regăsindu-se neschimbată. Aceasta înseamnă și că molecula de carnitină este foarte eficientă, o singură moleculă putând participa la transferul (și la arderea) a mii și zeci de mii de molecule de acizi grași.

    Aportul suplimentar de L-carnitină în hrană favorizează deci arderea grăsimilor, iar acțiunea L-carnitinei este amplificată sinergic de către creatinăArderea grăsimilor se declanșează în celule numai atunci când nu este disponibilă glucoza la nivel tisular.

    Pentru a se realiza această situație se recomandă fie un aport suplimentar de L-carnitină înaintea unor antrenamente de epuizare, fie luarea unei doze de L-carnitină înainte de culcare ( în amândouă situațiile urmărindu-se de fapt să se creeze L-carnitinei condiții favorabile de acțiune, datorită reducerii disponibilului de glucoză la nivel celular și tisular).

    Aceeași scădere a glucozei la nivel tisular se obține și sub acțiunea creatinei, care se combină cu glucoza reducându-i astfel biodisponibilitatea.

    Pe site-ul Highenergy.ro puteti gasi de asemenea produse de la Grenade, Since in Sport, Vivo precum proteine din zerclatite proteicebatoane proteicegeluri energizantebauturi energizantebauturi de refaceregainereproteine vegetalecreatinaglutaminaBCAA sau vitamine si minerale.

    Sursa: HardBody

    Alte articole care v-ar putea interesa:

    Șase beneficii esențiale ale utilizării leucinei

    Ce sunt pudrele proteice? Care sunt principalele pudre proteice?

    Ce efecte au aminoacizii BCAA asupra organismului

    Proteinele și aminoacizii – substanțe anabolice


    your comment
  • Indiferent daca ai de-a face cu o locuinta noua sau o locuinta in renovare, instalatia electrica trebuie sa respecte normativele in vigoare cu privire la proiectarea instalatiilor electrice de joasa tensiune respectiv normativul  I7.

    Iata cum se realizeaza o instalatie electrica interioara

    Elemente constructive ale instalatiei electrice interioare

    Se recomanda ca tuburile sa fie montate pe suprafetele interioare ale peretilor, evitandu-se traseele pe suprafetele exterioare ale cladirii. Se admite montarea ingropata a tuburilor in izolatia teraselor sau acoperisurilor, cu conditia ca dozele sa fie montate in interiorul cladirii.

    In incaperile de bai si bucatarii se recomanda sa nu se instaleze doze. Nu se admite trecerea prin aceste incaperi cu circuite care servesc pentru alimentarea receptoarelor din alte incaperi.

    Prizele se vor monta la inaltimea de peste 0,10 m , masurate de la axul lor pana la nivelul pardoselii finite.

    In incaperiloe unde se gasesc numai lavoare si grupuri sanitare, fara dusuri, se  admite montarea  intrerupatoarelor. Se interzice montarea prizelor in astfel de incaperi.

    In bucatarii se admite montarea intrerupatoarelor, precum si a prizelor cu contact de protectie.

    Legaturile prin imbunari sau derivatiile intre conductoarele de cupru se face prin rasucire si matisare, prin cleme speciale , sau prin presare cu scule si accesorii corespunzatoare. Legaturile prin imbinari sau derivatii intre conductoare de aluminiu se fac prin cleme speciale( cu suprafete de strangere striate si elemente elastice) prin presare cu scule adecvate si elemente de racord speciale, prin metelizare asociata cu lipire sau prin sudura.

    Legaturile intre conductoare de cupru si aluminiu se fac prin cleme speciale (cupal) metalizare asociata cu lipire sau prin presare.

    Se folosesc urmatoarele culori de marcare a conductoarelor electrice izolate si cabluri de curent alternativ:

                -verde/galben , pentru conductoare de protectie;

                -albastru deschis pentru conductor neutru;

                -alb sau cenusiu deschis pentru conductoare mediane sau neutre;

                -alte culori decat cele de mai sus pentru conductoare de faza sau pol.

    In cladirile de locuit trebuie sa se prevada cel putin cate un loc de lampa in fiecare incapere de locuit si dependinta.

    Stabilirea numarului de prize in cladirile de locuit si social-culturale se face considerand o putere instalata de 2kw pe circuit.In locuinte, pentru receptoare cu puteri de maxim 2,5 kw (ex. masini de spalat, aparate de climatizare) se prevede cate un circuit de prize separat.Prizele dintr-o incapere de locuit vor fi toate cu sau fara contact de protectie.

    Alimentarea transformatorului de sonerie sau soneriei de 220 v se face dintr-un circuit de iluminat normal, dintr-un circuit de prize sau direct din tabloul de distributie.

    Conductorul de faza se leaga in dulia lampii la borna de interior iar conductorul neutru la borna conectata la partea filetata a duliei.

    Fazele si operatiile tehnologice necesare la executarea lucrarii

    1. Pregatirea locului de munca:

    -studierea documentatiei de executie si confruntarea acesteia cu situatia din teren;

    -verificarea cantitativa si calitativa a materialelor ce urmeaza a fi utilizate;

    -verificarea calitativa si cantitativa a sculelor si dispozitivelor de lucru, a mijloacelor

    de protectie si echipamentului de lucru.

    1. Trasarea instalatiei electrice interioare

    Trasarea instalatiei consta in insemnarea cu creta a traseului circuitelor de la tabloul de distributie la locurile de lampa si priza.

    1. Montarea diblurilor  pentru montarea tuburilor.

    2. Executarea santurilor pentru montarea tuburilor.

    3. Montarea tuburilor de protectie si a dozelor

    Se instaleaza cate o doza la maxim 3 curbe, pentru conductoarele din cupru si cate o doza la maxim 2 curbe pentru conductoarele din aluminiu.Pe traseele in linie dreapta, la maxim 10m , se intercaleaza doze de trecere. Pe traseul orizontal, se prevede o usoara inclinatie de 0,5-1 % a tuburilor, pentru evitarea strangerii apei de condensatie in interiorul tuburilor.

    1. Montarea conductoarelor in tuburi

    Introducerea conductoarelor in tuburi se face numai dupa ce acestea au fost momtate

    si numai dupa ce tencuiala s-a uscat. In timpul uscarii tencuielii, capacele dozelor vor fi scoase.

    1. Montarea tabloului de distributie

    Montarea tablourilor se face in vestiare, holuri, sau coridoare cu acces usor.

    1. Executarea legaturilor electrice

    In dozele de derivatie si de aparate se lasa o rezerva de minim 70 mm capetele

    Conductoarelor.La corpul de iluminat, se lasa la capat o rezerva de minim 150 mm.

        9. Montarea aparatelor de conectare

    Intrerupatoarele, comutatoarele, si butoanele de iluminat se monteaza numai pe conductoarele de faza.

         10. Montarea corpurilor de iluminat si instalarea lampilor electrice

    Lampile de orice fel se alimenteaza intre faza si nul. La contactul exteroir al duliei se leaga conductorul de nul de lucru.

    Materialele necesare efectuarii lucrarii privind instalatia electrica

    Materialele necesare pentru executare a unei instalatii electrice sunt urmatoarele:

                -conductore electrice;

                -doze de legatura si doze de aparate;

                -tuburi de protectie;

                -intrerupatoare;

                -corpuri de iluminat;

                -tablou de distibitie cu sigurante;

                -prize.

    Daca v-ati gandit sa refaceti instalatia electrica sau construiti o casa noua pe timely puteti gasi produse electriceprecum conductor cuprudoza, beccablu electric litatsiguranta automata,

    Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii sau electrice.

    Sursa: Timely


    your comment
  • Acum mai bine de 20 de ani ideea de a face cumpărături online părea ceva ca din filme. Contabilitatea s-a îndreptat în aceeași directie datorită tehnologiilor digitale.

    Iată câteva tendințe pe care le putem deja observa și care în câțiva ani vor deveni noul normal.

    Cinci tendințe în relația dintre contabil si antreprenor

    1. Clienții se vor putea muta mai ușor de la un contabil la altul. Depinde de unde privești problema. Ar putea pleca mai ușor sau ar putea veni mai ușor la un contabil care folosește aceeași aplicație în cloud ca vechiul contabil. Este nevoie doar de un cont nou de utilizator pentru contabil pentru ca acesta să poată avea acces la tot istoricul financiar al firmei. Importurile și exporturile, compatibilitățile sau incompatibilitățile dintre programe se vor diminua în timp.

    2. Numărul contabililor cu experiență este în scădere, numărul celor care i-ar putea înlocui este mai mic decât cererea din cauza sistemului precar de învățământ economic și a duratei mari de timp în care se capătă experiența iar numărul antreprenorilor este în creștere. Asta va crește valoarea serviciilor de contabilitate iar contabilii care vor beneficia de acest trend vor fi cei care cu ajutorul serviciilor de contabilitate online își vor mări productivitatea operațiunilor și se vor putea concentra mai ușor pe strategii de succesiune a personalului care presupun creșterea unor consultanți financiari mai mult decât a unor operatori de date.

    Dinamica acestor schimbări este rapidă și se măsoară în ani.

    3. Clienții vor aprecia mai mult valoarea adusă afacerii lor de către contabil decât plata orară a serviciilor prestate. Unele firme de contabilitate comunică ușor și oferă clienților informații despre capacitatea de îndatorare în funcție de produsele bancare existente, despre posibilitatea disponibilizării unui capital fără afectarea fluxurilor financiare, despre valoarea afacerii în ipoteza unui plan de exit, consultanță pentru optimizarea serviciilor interne de contabilitate etc.

    Cheia unei relații de durată între o firmă de contabilitate și un client este comunicarea și respectul reciproc.

    4. Contabilitatea de la distanță. Așa cum există un turism medical în România, așa va crește și „turismul” contabil. În România există deja firme de contabilitate care oferă servicii unor firme cu rezidența fiscală și care operează în străinătate, în sistemul contabil din acea țară, motivul principal fiind tarifele mai convenabile.

    Dar hai să ne limităm deocamdată la România. Tarifele de contabilitate din București sunt semnificativ mai mari decât cele din multe orașe din țară. Există firme în unele orașe din România care oferă servicii de la distanță firmelor din București. Este o tendință care se va amplifica cu ajutorul aplicațiilor cloud.

    4. Nevoia de marketing. Fără îndoială că cel mai bun marketing este un serviciu de contabilitate excepțional. Totuși serviciile de contabilitate sunt în curs de comoditizare ceea ce face ca firme nou intrate pe piață, cu servicii rezonabile, cu tarife mici și cu un marketing foarte bun să atragă mai mulți clienți decât cele cu servicii impecabile dar de care știu doar câțiva clienți foarte mulțumiți. În acest moment și piața de servicii de marketing digital este în decantare dar în câțiva ani jucătorii profesioniști își vor câștiga reputația pe baza unor rezultate incontestabile.

    Așa cum în alte industrii vedem cum firme legendă dispar, în locul lor apărând nume noi, așa vom vedea și în lumea contabilității firme de care o să ne amintim cu plăcere precum și altele care simt de unde bate vântul digital și își întind conexiunile la internet în mod potrivit.

    Firma de contabilitate ContabilServ vă asigură cu promtitudine și profesionalism toata gama de servicii de evidenta financiar-contabila si de gestiune, servicii de salarizareservicii de consultanta fiscala, servicii de expertiza contabila sau servicii de refacere evidenta contabila.

    Sursa: ContabilServ

    Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.


    your comment
  • Ce este leucina?

    Leucina este un aminoacid esențial și nu poate fi produs de organismul uman. În total avem 9 aminoacizi esențiali, iar leucina este unul dintre cei mai importanți, de aceea este necesar să îl obținem din alimentație sau din suplimente.

    Șase beneficii esențiale ale utilizării leucinei

    Leucina face parte din BCAA, aminoacizi cu catenă ramificată. Este vorba de cei trei aminoacizi leucina, izoleucina și valina, care se descompun în mușchi și nu în ficat. BCAA ajută la creșterea producției de energie și sinteza mușchilor în timpul antrenamentelor. 

    Leucina este considerată principalul și cel mai important aminoacid BCAA pentru numeroasele beneficii pe care le oferă organismului. Leucina este foarte apreciată pentru capacitatea sa de a contribui la formarea masei musculare și pentru activarea proteinei cunoscută și sub denumirea de mTOR, care declanșează sinteza proteinelor musculare. Bineînțeles că și izoleucina și valina ajută la activarea proteinei mTor, dar nu la fel de mult ca și leucina.

    Leucina este clasificată în două forme, precum: 

    • L-leucina – vaianta naturală a aminoacidului leucină, care se găsește în proteinele din organism și cel mai des se folosește ca supliment nutritiv;
    • D-leucina – este forma L-leucinei care se produce în laborator și este folosită pentru prepararea suplimentelor nutritive.

    Printre beneficiile leucinei includem și reducerea grăsimii corporale, îmbunătățirea refacerii musculare sau o mai bună performanță fizică. Despre beneficiile leucinei vom scrie în cele ce urmează. 

    6 beneficii ale utilizării leucinei

    1. Contribuie la creșterea masei musculare

    Leucina este un aminoacid esențial care contribuie la sinteza proteinelor și prin urmare declanșează creșterea mușchilor după antrenament.

    MTOR funcționează ca un senzor al energiei și a substanțelor nutritive din aminoacizii disponibili, și anume leucina, care la rândul său declanșează sinteza proteinelor. Activarea proteinei mTOR este crucială pentru creșterea mușchilor scheletici.

    Rezultatele au arătat că o doză de 6,25 g de proteine din zer whey împreună cu o doză ridicată de 5 g leucină au fost mult mai anabolice decât doza similară a proteinei cu un raport mai mic de leucină (3g). În plus, această doză a fost eficientă pentru creșterea sintezei proteinelor la fel ca și doza ridicată de proteine 25 g. De aici rezultă că doza ridicată de leucină poate compensa doza optimă de proteine în timp ce sinteza proteinelor va fi la fel de intensivă.

    2. Ajută la reducerea grăsimii corporale

    Dacă vreți să vă formați masa musculară și de asemenea să scăpați și de colăceii din jurul abdomenului, atunci leucina este cea mai bună alegere. Câteva studii au confirmat faptul că leucina are un efect puternic asupra reducerii grăsimii coporale.

    3. Îmbunătățește performanța în timpul sportului

    Nu doar bodybuilderi, dar și cei care practică atletism sau sportivii începători știu să profite de efectele leucinei. Aceasta crește performanța fizică la un nivel mai ridicat și în timpul activității aerobe.

    4. Susține regenerarea masei musculare

    Febra musculară este consecința dureroasă a unui antrenament bun. Dar după o activitate sportivă intensă mușchii distruși vă pot scoate pentru câteva zile din rutina antrenamentelor. Atunci este bine să apelați la leucină. Dacă deja utilizați leucina nu trebuie să vă îngrijorați că nu vi se îndeplinesc obectivele voastre fitness.

    5. Stabilizează nivelul zahărului din sânge

    Hiperglicemia sau nivelul ridicat de zahăr din sânge poate induce stări de oboseală, pierderea semnificativă a greutății corporale și senzația crescută de sete. Glicemia ridicată, netratată la timp, poate avea consecințe foarte grave precum afectarea sistemului nervos, probleme renale sau diferite infecții la nivelul pielii. 

    Leucina poate fi utilă pentru menținerea nivelului stabil de zahăr în sânge.

    6. Previne pierderea masei musculare la persoanele în vârstă

    În timpul procesului de îmbătrânire apar o serie de schimbări în organismul uman. Deteriorarea treptată a mușchilor scheletici, numită și sarcopenie, este unul dintre cele mai semnificative simptome ale vârstei înaintate. Această afecțiune poate provoca stări de slăbiciune și rezistență redusă, ceea ce duce la scăderea activității fizice. 

    Tocmai leucina ajută la încetinirea leziunilor musculare și astfel reduce simptomele de îmbătrânire menționate.

    Surse de leucină

    Pentru a obține efectele menționate ale leucinei, este important să vedem de unde o putem obține. Leucina se găsește în mod natural în alimentele obișnuite,deoarece este o parte integrantă a unei diete bogate în proteine.

    Produse Cantitatea de leucină la 100 g
    Proteina din zer whey 10 – 12 g
    Proteina din soia 7,5 – 8,5 g
    Boabe de soia 2,87 g
    Carne de vită 1,76 g
    Arahide 1,67 g
    Somon 1,62 g
    Migdale 1,49 g
    Piept de pui 1,48 g
    Ouă 1,4 g
    Linte 0,65 g
    Năut 0,63 g

    Doza zilnică de leucină

    Doza optimă de leucină variază între 2000 – 5000 mg pe zi. Leucina ar trebui consumată pe stomacul gol sau în timpul mesei atunci când alimentele au o proporție scăzută de proteine și prin urmare, mai puțină leucină.

    Sursa: Hardbody

    Alte articole pe acelasi domeniu:

    Ce sunt pudrele proteice? Care sunt principalele pudre proteice?

    Iată 6 mituri frecvente despre fitnessul feminin

    Cum poți îmbunătății efectele unui arzător de grăsimi

    De ce e bine sa folosim suplimente nutritive?


    your comment