• In primul rand trebuie sa stim ca zincul este un oligoelement mineral indispensabil organismului, pe care il putem gasi in diferite alimente sau sub forma unor suplimente alimentare.

    Ce beneficii, proprietati si rol are zincul pentru organism?

    Zincul are numeroase beneficii pentru organism, iar lipsa zincului poate duce la aparitia unor probleme de sanatate precum scaderea imunitatii, probleme cu pielea sau chiar incetinirea cresterii la copii.

    Organismul unei persoane adulte contine in jur de 3 grame de zinc, iar acesta este distribuit in celule, cu precadere la nivelul oaselor si altor tesuturi, fluidelor, organelor interne. Cea mai mare cantitate de zinc, aproximativ 95%, se afla in celule.

    Care sunt beneficiile si rolul zincului in organism?

    Printre beneficiile zincului pentru sanatate se numara:

    1. reglarea sistemului imunitar – organismul are nevoie de zinc ca sa activeze celulele T. Aceste celule sunt responsabile de functionarea sistemului imunitar si de procesul de diviziune celulara. Un nivel scazut de zinc poate favoriza contractarea infectiilor, printre care si pneumonia. Zincul este recomandat ca adjuvant in ameliorarea simptomelor racelii, cu scopul de a reduce inflamatiile de la nivelul mucoasei nazale;
    2. mobilizarea vitaminei A – zincul este o componenta esentiala care ajuta la transportul vitaminei A in sange;
    3. rolul important in procesele celulare – celulele au nevoie de zinc ca sa functioneze optim. Procesul de divizare a celulelor se numeste mitoza si este important pentru dezvoltarea si functionarea optima a organismului;
    4. mentinerea sanatatii sistemului osos – absorbtia de calciu in oase depinde de un nivel optim de zinc. Acesta este esential pentru oase sanatoase si pentru vindecarea rapida in cazul unei fracturi;
    5. mentinerea sanatatii parului, a unghiilor si a pielii – zincul este un mineral esential pentru celulele care se divid si se dezvolta rapid, asa cum sunt celulele pielii, ale parului si ale unghiilor;
    6. protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ – zincul are proprietati antioxidante si, impreuna cu cuprul, protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi, substante care accelereaza procesul de imbatranire si favorizeaza aparitia unor boli, precum bolile cardiovasculare;
    7. mentinerea fertilitatii – zincul contribuie la procesul de ovulatie in cazul femeilor si ajuta la producerea de material seminal si testosteron in cazul barbatilor;
    8. reglarea metabolismului – zincul este o parte esentiala in procesul de sinteza si descompunere a carbohidratilor, proteinelor, lipidelor si acizilor nucleici in procesul de metabolizare;
    9. ameliorarea simptomelor ADHD – zincul poate contribui la diminuarea hiperactivitatii si impulsivitatii persoanelor care sufera de ADHD, conform National Library of Medicine.

    Din ce surse iti poti lua sursa necesara de zinc?

    Zincul poate fi gasit sub forma de suplimente alimentare, insa exista si alimente care contin din belsug acest mineral esential. Alimentele care contin zinc sunt urmatoarele:

    • legume – broccoli, sfecla rosie, ciuperci, cartofi, sparanghel, varza, morcovi, varza de Bruxelles, salata verde, dovleac, spanac, rosii. O portie de 100 de grame de broccoli fiert contine 4 miligrame de zinc.
    • alimente bogate in proteina de origine animala, precum carnea rosie (vita, porc, oaie, miel) sau carnea de pui – spre exemplu, 80 de grame de carne de vita contin 9 miligrame de zinc;
    • fructe proaspete – ananas, mango, capsuni, portocale, banane, caise. De exemplu, 100 de grame de portocale contin 2 miligrame de zinc.
    • produse lactate si oua – 100 de grame de iaurt contin 3 miligrame de zinc;
    • fructe oleaginoase – caju, arahide, migdale, alune, fistic, nuci. Spre exemplu, o portie de 100 de grame de migdale contine 3 miligrame de zinc.
    • peste si fructe de mare – somon, sardine, ton, homar, scoici, crab sau midii. O portie de 100 de grame de ton contine 8 miligrame de zinc.

    Care este doza zilnica de zinc recomandata

    Doza zilnica necesara de zinc variaza in functie de fiecare organism, de varsta sau sex, conform tabelului de mai jos:

    Doza zilnica necesara de zinc

    Suplimentele alimentare pe baza de zinc recomandate sunt cele de tipul acetat, citrat, glicerat, picolinat sau monomethionina de zinc. Acestea au un grad de absorbtie ridicat.

    Suplimentele alimentare pot fi gasite sub forma de tablete, capsule, lichid sau sirop, combinat cu alte minerale si vitaminesau singur. Administrarea lor se face intotdeauna dupa masa, iar doza maxima recomandata adultilor este de 40 mg/zi.

    Sursa: Adnews

    Alte articole de pe Adnews care v-ar putea interesa:

    Un complex de vitamine si minerale îți asigură energia pentru întreaga zi

    Lecitina ajută și la slăbit!

    Ce este un calculator IMC (BMI)?

    Ce beneficii aduce consumul de ceai verde

    Iată cum puteți slăbi sănătos


    your comment
  • Încălzirea în pardoseală are multe avantaje și este o caracteristică de lux și o tendință populară la locuințele noi și atunci când se fac renovări, pentru ca le oferă beneficiarilor o viață curată, confortabilă și care se bazează pe un design inovativ.

    Cu toate că nu există niciun dubiu că  încălzirea în pardoseală reprezintă cel mai confortabil mod de a-ți încălzi degetele de la picioare,  merită oare bătaia de cap și costurile suplimentare pe care le implică?

    Avantaje încălzire în pardoseală

    Timely: Avantaje si dezavantaje pentru incalzire in pardoseala

    1.Încălzirea în pardoseală este eficientă

    Sunt două tipuri de încălzire in pardoseala: încălzire in pardoseala electrica și încălzire in pardoseala cu apă. Ambele oferă încălzire într-o cameră, de la nivelul podelei, emanând o căldură consistentă și eficientă în întreaga încăpere.

    Sistemele pe bază de apă caldă pompează apă încălzită prin țevi pentru a genera căldură, în timp ce încălzirea in pardoseală electrică încălzește cablajul de sub podea pentru a genera căldură.

    Caloriferele tradiționale trebuie să fie încălzite la o temperatură ridicată (între 60-80 grade Celsius) pentru a încălzi o cameră în mod eficient, si sunt conectate la o centrala termica pe gaz, sau la o centrala termica pe lemne. Incălzirea in pardoseală are nevoie de o temperatură de numai 29 grade Celsius sau chiar mai puțin, în funcție de finisajul podelei, pentru a încălzi camera.

    Iar dacă te-ai decis să deschizi o fereastră deasupra caloriferului pentru a lăsa să intre aer proaspăt în casă, toată energia plătită pentru a încălzi locuința o să iasă pe geam.

    Incalzirea in pardoseala oferă o economie medie de 15% pentru facturile de la căldură datorită modului eficient de încălzire a locuinței.

    2.Simplu de utilizat

    Odată instalată, încălzirea in pardoseala nu necesită practic niciun fel de întreținere și vine cu o garanție pe toată durata vieții pentru a-ți oferi un confort mental total. Termostatul de camera se asigură că încălzirea funcționează în modul cel mai eficient, fie automat cu un termostat inteligent WiFi, fie dacă dorești, cu un termostat programabil, care poate fi programat pentru a asigura că încălzirea pornește în anumite momente, oferindu-ți opțiunea de oprire pe timpul nopții.

    3.Mai mult spațiu și libertate de proiectare a spațiului

    Cu încălzirea in pardoseala, te poți bucura de faptul ca întreaga cameră nu o să mai prezinte calorifere pe pereți. Chiar și cele mai moderne radiatoare ocupă spațiu pe un perete, așa că imaginează-ți libertatea de proiectare a spațiului pe care ți-o ofera pardoseala încălzita.

    4.Compatibilă cu majoritatea tipurilor de pardoseală

    Incălzirea in pardoseala îți oferă libertatea de a-ți proiecta casa așa cum dorești, profitând la maxim de spațiul de pe perete și de pe podea. Și ai libertatea de a-ți alege tipul de podea pe care o dorești, mai ales că încălzirea prin pardoseala funcționeze foarte bine cu parchet laminat, din lemn, gresie, mochetă, covoare și multe altele.

    5.Siguranță și Confort

    Atunci când ai încălzire prin pardoseala, nu mai trebuie să-ți faci griji cu privire la marginile ascuțite sau la suprafețele fierbinți ale caloriferelor, mai ales în momentele în care familia are copii. Sistemul de încălzire este ascuns în siguranță și nu va deveni prea fierbinte la atingere.

    6.Ușurință la instalare

    Dezavantajele încălzirii prin pardoseală

    1.Durata de instalare

    Din moment ce este necesar să aplici o sapa în partea superioară a sistemului de încălzire in pardoseală, trebuie să iei în considerare și timpul necesar pentru ca acesta să se usuce complet, înainte ca pardoseală să poată fi pusă pe loc – de obicei cateva zile.

    Încălzirea in pardoseală pe bază de apă solicită mai mult timp, deși acest lucru nu prea contează prea mult, pentru că discutăm de instalarea acestuia ca parte a unui proiect mai mare de construcție sau de renovare, instalarea fiind de obicei finalizată în termen de o săptămână.

    2.Prețul încălzirii în pardoseală

    Atunci când se estimează pretul incalzirii in pardoseala, o cotă de estimare a costurilor sigure este cuprinsă între 70 și 100 Lei pe metrul pătrat. Sau mai mult în funcție de tipul de sistem de încălzire pe care îl alegi pentru locuința ta.

    3.Probleme cu înălțimea pardoselii

    Pentru știința ta trebuie să știi că sistemele de încălzire in pardoseală măresc înălțimea podelei dintr-o cameră  în medie cu câțiva centimetri, în funcție de sistemul pe care îl alegi. În plus, este nevoie să faci montarea unor plăci izolatoare pe sub instalația de încălzire pentru a maximiza nivelul de eficiență energetică și pentru a te asigura că toată căldura se orientează către partea de sus, nu în jos. Panourile de izolație vor crește înălțimea pardoselii.

    Cu toate acestea, dacă înălțimea în cameră este o problemă, atunci sistemul electric de încălzire prin pardoseală poate fi ideal – datorită cablului extrem de subțire atașat la plasă, în consecință, acesta nu va ridica în mod semnificativ înălțimea podelei.

     

    Pe Timely puteti gasi produse pentru instalatii precum fitinguri zincscule si aparate PPRteava si fitinguri cuprufitinguri alamateava si fitinguri pexal sau panouri solare.

    Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii sau electrice.

    Sursa: Timely

    Blog


    your comment
  • Indiferent daca ai de-a face cu o locuinta noua sau o locuinta in renovare, instalatia electrica trebuie sa respecte normativele in vigoare cu privire la proiectarea instalatiilor electrice de joasa tensiune respectiv normativul  I7.

    Iata cum se realizeaza o instalatie electrica interioara

    Elemente constructive ale instalatiei electrice interioare

    Se recomanda ca tuburile sa fie montate pe suprafetele interioare ale peretilor, evitandu-se traseele pe suprafetele exterioare ale cladirii. Se admite montarea ingropata a tuburilor in izolatia teraselor sau acoperisurilor, cu conditia ca dozele sa fie montate in interiorul cladirii.

    In incaperile de bai si bucatarii se recomanda sa nu se instaleze doze. Nu se admite trecerea prin aceste incaperi cu circuite care servesc pentru alimentarea receptoarelor din alte incaperi.

    Prizele se vor monta la inaltimea de peste 0,10 m , masurate de la axul lor pana la nivelul pardoselii finite.

    In incaperiloe unde se gasesc numai lavoare si grupuri sanitare, fara dusuri, se  admite montarea  intrerupatoarelor. Se interzice montarea prizelor in astfel de incaperi.

    In bucatarii se admite montarea intrerupatoarelor, precum si a prizelor cu contact de protectie.

    Legaturile prin imbunari sau derivatiile intre conductoarele de cupru se face prin rasucire si matisare, prin cleme speciale , sau prin presare cu scule si accesorii corespunzatoare. Legaturile prin imbinari sau derivatii intre conductoare de aluminiu se fac prin cleme speciale( cu suprafete de strangere striate si elemente elastice) prin presare cu scule adecvate si elemente de racord speciale, prin metelizare asociata cu lipire sau prin sudura.

    Legaturile intre conductoare de cupru si aluminiu se fac prin cleme speciale (cupal) metalizare asociata cu lipire sau prin presare.

    Se folosesc urmatoarele culori de marcare a conductoarelor electrice izolate si cabluri de curent alternativ:

                -verde/galben , pentru conductoare de protectie;

                -albastru deschis pentru conductor neutru;

                -alb sau cenusiu deschis pentru conductoare mediane sau neutre;

                -alte culori decat cele de mai sus pentru conductoare de faza sau pol.

    In cladirile de locuit trebuie sa se prevada cel putin cate un loc de lampa in fiecare incapere de locuit si dependinta.

    Stabilirea numarului de prize in cladirile de locuit si social-culturale se face considerand o putere instalata de 2kw pe circuit.In locuinte, pentru receptoare cu puteri de maxim 2,5 kw (ex. masini de spalat, aparate de climatizare) se prevede cate un circuit de prize separat.Prizele dintr-o incapere de locuit vor fi toate cu sau fara contact de protectie.

    Alimentarea transformatorului de sonerie sau soneriei de 220 v se face dintr-un circuit de iluminat normal, dintr-un circuit de prize sau direct din tabloul de distributie.

    Conductorul de faza se leaga in dulia lampii la borna de interior iar conductorul neutru la borna conectata la partea filetata a duliei.

    Fazele si operatiile tehnologice necesare la executarea lucrarii

    1. Pregatirea locului de munca:

    -studierea documentatiei de executie si confruntarea acesteia cu situatia din teren;

    -verificarea cantitativa si calitativa a materialelor ce urmeaza a fi utilizate;

    -verificarea calitativa si cantitativa a sculelor si dispozitivelor de lucru, a mijloacelor

    de protectie si echipamentului de lucru.

    1. Trasarea instalatiei electrice interioare

    Trasarea instalatiei consta in insemnarea cu creta a traseului circuitelor de la tabloul de distributie la locurile de lampa si priza.

    1. Montarea diblurilor  pentru montarea tuburilor.

    2. Executarea santurilor pentru montarea tuburilor.

    3. Montarea tuburilor de protectie si a dozelor

    Se instaleaza cate o doza la maxim 3 curbe, pentru conductoarele din cupru si cate o doza la maxim 2 curbe pentru conductoarele din aluminiu.Pe traseele in linie dreapta, la maxim 10m , se intercaleaza doze de trecere. Pe traseul orizontal, se prevede o usoara inclinatie de 0,5-1 % a tuburilor, pentru evitarea strangerii apei de condensatie in interiorul tuburilor.

    1. Montarea conductoarelor in tuburi

    Introducerea conductoarelor in tuburi se face numai dupa ce acestea au fost momtate

    si numai dupa ce tencuiala s-a uscat. In timpul uscarii tencuielii, capacele dozelor vor fi scoase.

    1. Montarea tabloului de distributie

    Montarea tablourilor se face in vestiare, holuri, sau coridoare cu acces usor.

    1. Executarea legaturilor electrice

    In dozele de derivatie si de aparate se lasa o rezerva de minim 70 mm capetele

    Conductoarelor.La corpul de iluminat, se lasa la capat o rezerva de minim 150 mm.

        9. Montarea aparatelor de conectare

    Intrerupatoarele, comutatoarele, si butoanele de iluminat se monteaza numai pe conductoarele de faza.

         10. Montarea corpurilor de iluminat si instalarea lampilor electrice

    Lampile de orice fel se alimenteaza intre faza si nul. La contactul exteroir al duliei se leaga conductorul de nul de lucru.

    Materialele necesare efectuarii lucrarii privind instalatia electrica

    Materialele necesare pentru executare a unei instalatii electrice sunt urmatoarele:

                -conductore electrice;

                -doze de legatura si doze de aparate;

                -tuburi de protectie;

                -intrerupatoare;

                -corpuri de iluminat;

                -tablou de distibitie cu sigurante;

                -prize.

    Daca v-ati gandit sa refaceti instalatia electrica sau construiti o casa noua pe timely puteti gasi produse electriceprecum conductor cuprudoza, beccablu electric litatsiguranta automata,

    Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii sau electrice.

    Sursa: Timely


    your comment
  • Cafeaua, alături de vinul roşu şi de ciocolată se află pe lista plăcerilor de care te poţi bucura deoarece, consumată moderat, aduce numeroase beneficii organismului şi sănătăţii tale.

    Opt beneficii uimitoare aduse de consumul de cafea

    Ajută în curele de slăbire

    Cercetătorii care îi încurajează pe consumatorii de cafea susţin că femeile care consumă zilnic între două şi trei ceşti au un soi de protecţie împotriva cancerului de sân. Pe scurt, explicaţia stă în efectul cafelei asupra hormonilor feminini, estrogenii. Mult bine ar face cafeaua şi în cazul riscului de a dezvolta cancer al ficatului.

    Cafeina este un bun adjuvant și în curele de slăbire pentru că produce o stimulare rapidă a secreției biliare, deschide canalele biliare și duce la eliminarea toxinelor.

    Pentru a beneficia de aceste virtuţi ale cafelei este bine să o beţi fără îndulcitori şi fără lapte sau frişcă. Totodată, băută înainte de masă, cafeaua neagră inhibă pofta de mâncare.

    Măreşte pulsul şi energizează

    În primul rând este bine de știut că consumul excesiv de cafea poate duce la dezechilibre în organism, la nervozitate, anxietate şi o creştere a pulsului. Cafeina stimulează sistemul nervos, fapt ce duce la o secreţie excesivă a adrenalinei.

    Un alt efect negativ este faptul că reduce capacitatea oaselor de a absorbi necesarul de minerale, slăbindu-le rezistenţa şi crescând riscul de osteoporoză. Acest efect poate fi contracarat dacă amestecaţi cafeaua cu lapte.

    De aceea pentru a beneficia de o energizare pe masură consumați cafea cu măsură.

    Acest aliment crește substanțial  randamentul fizic și activitatea cerebrală. Funcția cognitivă este îmbunătățită temporar prin capacitatea cafelei de a înlătura neurotransmițătorii creierului asociați cu somnolența. Totodată, toate funcțiile superioare ale creierului precum atenția, gândirea logică, vigilența și timpul de reacție cresc sub efectul consumului de cafea.

    Elimină celulita

    Toate cremele anticelulitice au un ingredient comun: cafeaua. Iată cum vă puteţi prepara singure un tratament anticelulitic cu ajutorul zaţului de cafea:

    În primul rând, trebuie să ştiţi că proprietăţile zaţului sunt mult mai eficiente dacă este călduţ.

    Întindeţi un ziar pe gresia din baie, apoi amestecaţi un sfert de ceaşcă de zaţ proaspăt rămas de la cafea cu o lingură cu ulei de măsline. Poziţionaţi-vă pe bucata de ziar şi întindeţi compoziţia pe zonele afectate de celulită. Nu vă îngrijoraţi dacă o bună parte din compoziţie sfârşeşte pe bucata de ziar. Pe piele rămâne suficientă cât să-şi facă efectul.

    Împachetaţi acele zone într-o folie din plastic şi rămâneţi aşa câteva minute. Apoi, puteţi îndepărta folia din plastic şi rămăşiţele zaţului. Faceţi un duş cu apă călduţă, nu fierbinte. Tratamentul dă rezultate bune dacă este repetat de două ori pe săptămână.

    Înfrumuseţează pielea

    După ce consumaţi cafeaua este bine să nu aruncaţi zaţul, deoarece acesta este o adevărată comoară pentru înfrumuseţare. El poate fi folosit ca o modalitate ieftină şi eficientă pentru exfoliere. Pentru aceasta umeziţi-vă pielea şi spălaţi-vă uşor cu o mână de zaţ, pentru a obţine un ten strălucitor.

    Puteţi chiar combina un sfert de cană cu zaţ cu un ou, pentru a vă crea propria mască acasă, benefică atât pentru ten, cât şi pentru sâni. Aceasta vă va face pielea fermă şi tonifiată. Amintiţi-vă totuşi să aplicaţi o cremă hidratantă după curăţarea pielii.

    Consumul de cafea este extrem de bun pentru ficat

    Ficatul este un organ remarcabil care efectuează sute de funcţii vitale în organism.

    El este foarte vulnerabil la insultele moderne, aşa ca consumul excesiv de alcool şi fructoză.

    Ciroza este stadiul final al afectării hepatice, cauzată de boli precum alcoolismul şi hepatita, atunci când ţesutul hepatic a fost înlocuit în mare măsură cu ţesut cicatricial.

    Multiple studii au arătat că cafeaua poate reduce riscul de ciroză cu mai mult de 80%, efectul cel mai mare îl au cei care beau 4 sau mai multe ceşti de cafea pe zi.

    Cafeaua, de asemenea, poate reduce riscul de cancer la ficat cu 40%.

    Cafeaua este încărcată cu substanţe nutritive şi antioxidanţi

    Cafeaua nu este doar apă neagră.

    Multe din substanţele nutritive din boabele de cafea până la urmă fac din ea o băutură care, de fapt, conţine un număr decent de vitamine şi minerale.

      O ceaşcă de cafea conţine:
    • 6% Acid pantotenic (Vitamina B5)
    • 11% Riboflavină (Vitamina B2)
    • 2% Niacină (B3) şi Tiamină (B1)
    • 3% Potasiu şi Mangan
    • magneziu
    • crom
    • acid citric

    Nu pare prea mult, dar dacă beţi mai multe ceşti de cafea pe zi acest număr se măreşte rapid.

    Dar, aceasta nu este tot. Cafeaua conţine, de asemenea, o cantitate masivă de antioxidanţi.

    De fapt, cafeaua este cea mai mare sursă de antioxidanţi în dieta de vest, avansând atât fructele cât şi toate legumele luate la un loc.

    Consumul de cafea poate scădea riscul de diabet de tip II

    Consumul de cafea este asociat cu un risc drastic de redus de diabet zaharat de tipul II. Oamenii care beau câteva ceşti de cafea pe zi sunt cel mai puţin susceptibili de a deveni diabetici.

    Cafeaua poate reduce riscul dezvoltarii cancerului de piele

    Pe langa toate celelalte beneficii ale cafelei pentru organism, se numara si un risc diminuat de dezvoltare a carcinomului cu celule bazale, cel mai comun tip de cancer cutanat. Un studiu din anul 2012, efectuat de Spitalul de Femei din Brigham si Harvard Medical School, si-a anuntat rezultatele culese de pe urma unei cercetari extinse pe o perioada de 20 de ani, asupra unui esantion de 112,897 de barbati si femei.

    Concluziile arata ca persoanele care beau minimum 3 cesti de cafea pe zi sunt mai putin predispuse cancerului cutanat, in raport cu persoanele care nu consuma deloc bauturi cofeinizate.

    V-ar putea interesa si urmatoarele articole de pe Adnews:

    Ce este un calculator IMC (BMI)?

    Surse bogate in proteine vegetale

    Iată cum puteți slăbi sănătos

    Zece greșeli în alimentația unui sportiv

     


    your comment
  • Adnews: Batoanele energizante pot inlocui o masa!

    Mulți dintre noi am folosit, poate la un moment dat, batoanele energizante într-o dietă sau înainte de a merge la sală pentru un plus de energie.

    Cum putem înlocui o masă? Ce putem mânca atunci când ținem o dietă și facem sport?  Fie că ești în proces de remodelare corporală și slăbire, fie că faci sport de performanță, numărul caloriilor contează foarte mult și uneori nu ai cum să  mănânci exact ceea ce trebuie, și atunci ce faci?

    Înlocuirea unei mese nu înseamnă consumul de produse de patiserie sau sandwichuri ci consumarea unui baton energizant. Ce sunt aceste batoane? De ce sunt recomandate? Ce ar trebuie să conțină? De ce recomandă medicii nutriționiști aceste batoane energizante?

    Batoanele energizante înlocuiesc foarte bine o masă. Sunt recomandate de medicii nutriționiști atât pentru sportivi cât și pentru persoanele care au o dietă echilibrată și care fac sport.

    Ce sunt batoanele energizante?! De ce să le consumăm?

    Batoanele energizante sunt din cereale și unele pot conține fructe sau ciocolată. În magazine mai sunt denumite și batoane proteice, batoane nutriționale și sunt varianta cea mai bună pentru a înlocui o masă. Rolul principal a acestor batoane este de a vă da energie și de a vă asigura necesarul caloric organismului dumneavoastră. Ce ar trebui să conțină aceaste batoane? De ce sunt ele bune pentru a înlocui o masă?

    Iată trei ingrediente sănătoase pe care batoanele energizante trebuie să le conțină:

    • Cereale integrale- fulgii de ovăz sunt ingredientul principal în batoanele energizante. Cerealele integrale sunt o sursă sănătoasă de carbohidrați, iar combinate cu fructele, pot forma o masă foarte bună. Cele mai multe cereale conțin fulgi de ovăz.
    • Alune și semințe sau mai bine zis, grăsimile bune care sunt o sursă foarte bună de proteine și fibre. Alunele și semințele sunt o sursă nutritivă foarte bună.
    • Fructele uscate din batoanele energizante sunt de fapt îndulcitor natural. Avantajul fructelor uscate este că sunt pline de vitamine și minerale, au doza optimă de zahăr pentru organism și dau o aromă aparte batonului energizant.

    Batoanele energizante cu fructe sau batoanele energizante cu cereale înlocuiesc foarte bine o masă. Dar cum alegem batoanele energizante? În primul rând trebuie să ne uităm la numărul de calorii, după aceea la numărul de carbohidrați, la raportul carbohidrați-proteine.

    Se recomandă ca batoanele energizante să înlocuiască una dintre mesele principale ( de preferat, micul dejun sau cina)  și pot fi consumate chiar și două batoane zilnic, practic înlocuind două mese.

    Batoanele energizante, masa pe care o puteți lua oriunde și oricând

    Un alt avataj al batoanelor energizante este că aceste batoane pot fi oriunde luate cu dumneavoastră. Nu vă ocupă mult loc în geantă, nu necesită condiții speciale de păstrare și nu costă nici foarte mult. Batoanele energizante sunt din toate punctele de vedere masa potrivită.

    Puteți comanda de pe site-ul High Energy batoane energizante sau batoane proteicede calitate.

    Subiecte pe acelasi subiect:

    Un complex de vitamine si minerale îți asigură energia pentru întreaga zi

    Care sunt beneficiile si rolul zincului in organism?

     

    Lecitina ajută și la slăbit!

    Studiu: Dieta bogată în proteine contribuie la sănătatea mușchilor

    Cauze, simptome și metode de prevenire a unei întinderi musculare

     


    your comment


    Follow this section's article RSS flux
    Follow this section's comments RSS flux