-
Inca mai sunt administratori de firme si patroni care nu apeleaza la firma de contabilitate dupa ce isi deschid firmele, considerand ca se pot descurca fara acestea. In realitate, serviciile de contabilitate au o importanta cruciala si sunt chiar obligatorii in Romania pentru bilanturi, care trebuie sa fie autentificate de un notar avizat de CECCAR.
De astfel, exista mai multe motive pentru care se recomanda externalizarea serviciilor de contabilitate. In aceasta idee, urmatoarele sunt cele mai importante:
Contabilii cu experienta relevanta stiu sa gestioneze orice situatie nou aparuta in firma
Cu ajutorul contabililor pot fi gestionate toate situatiile nou aparute. Atunci cand trebuie sa fie depuse anumite declaratii, pentru impozit sau pentru angajati, contabilul poate face acest lucru online, rapid si eficient, iar clientul nu mai este nevoit sa faca drumuri pana la ANAF in acest scop.
De asemenea, daca este necesar sa se faca anumite rectificari in documente, un profesionist priceput, care a urmat cursuri de contabilitate specifice, va sti cu siguranta sa faca asta rapid si eficient, pe cand o persoana neavizata, cel mai probabil, nu se va putea descurca.
Antreprenorii primesc asistenta si servicii de contabilitate si in cazul vizitelor de la ANAF
In momentul in care ANAF isi anunta vizita, contabilul este cel care se asigura ca firma este in regula si ca nu au aparut probleme. Cu ajutorul contabililor avizati este mult mai usor acum ca amenzile sa fie evitate cu succes.
In plus, cele mai multe firme care ofera contabilitate pun la dispozitia clientului inclusiv asistenta in cadrul vizitei de la ANAF si trimit un reprezentant pentru a lamuri fiecare problema pe care functionarii statului o pot identifica in documente.
Colaborarea cu contabili profesionisti are ca rezultat toate documentele la zi
Un alt aspect la fel de important este faptul ca apeland la servicii de contabilitate, toate documentele sunt la zi. Contabilitatea implica si realizarea registrelor de casa sau a registrului inventar. Atunci cand administratorul alege sa se ocupe singur de acest lucru, este foarte posibil sa amane cu mult aceste registre, ceea ce inseamna ca inainte de bilant va descoperi ca nu are toata situatia contabila la zi si ca este pe ultima suta de metri.
Colaborand cu un contabil lucrurile sunt mult mai simple si mai usoare intrucat acesta va procesa documentele imediat ce le primeste, iar bilantul va fi gata la termen, fara probleme.
Antreprenorul primeste sfaturi si consiliere de la specialisti
Pe langa faptul ca un contabil profesionist intocmeste documente, acesta poate oferi si sfaturi in legatura cu diverse situatii cu care se poate confrunta administratorul. Un client nu a platit de mult facturile? Administratorul nu stie ce masura sa ia? Un alt client a intrat in insolventa? A fost emisa o factura gresita? Propria companie este pe cale sa intre in insolventa?
Pentru toate aceste situatii contabilul poate oferi sfaturi si sugestii, astfel incat fiecare situatie sa fie corespunzator gestionata. De asemenea, un alt aspect foarte important este ca in anumite situatii, contabilul stie ce documente sa emita pentru a le trimite organelor care le solicita, in vederea falimentului, a insolventei sau in alte situatii.
Toate aceste motive sunt esentiale si sustin colaborarea cu un contabil autorizat, care are experienta in domeniu si care stie de fiecare data ce anume are de facut.
Datorita faptului ca legislatia fiscala este extrem de schimbatoare este necesar sa se apeleze la servicii de contabilitate, implicit angajarea unui contabil specialist. Acesta trebuie sa asigure o buna functionare a companiei si sa supravegheze atent orice tranzactie.
Astfel se vor primi atentionari in cazul unei posibile erori sau in cazul in care vreo lege importanta din domeniul financiar-contabil este incalcata.
Daca intentionati sa va deschideti o noua afacere nu trebuie sa tratati cu indiferenta serviciile de infiintare firma, deoarece acestea sunt foarte importante, mai ales la inceput de drum.
Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitate, consultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.
your comment -
Ce sunt grăsimile? Care este diferența între grăsimile saturate și cele polisaturate?
Structura chimică a grăsimilor începe cu un schelet de atomi de carbon legați între ei. Acestui cadru, numit glicerol, i se alătură acizii grași, structura devenind o triglicerida.
În grăsime, fiecare atom de carbon se leaga de alt atom de carbon și de obicei și cu atomi de hidrogen sau oxigen. Mulți dintre atomi formează legături cu doi atomi de H2 și cu doi de C. Dacă nu lipsește nici o moleculă de H2 din structura unui acid gras acesta se numește grăsime saturată.
Grăsimile de origine animală, cum ar fi carnea sau produsele lactate, conțin foarte mulți acizi grași saturați, ca și unele uleiuri, cum ar fi uleiul de nucă de cocos și de palmier.
Dacă două sau mai multe molecule perechi de atomi de H2 lipsesc din structura unui acid gras, acesta se numește grăsime polinesturată. Uleiurile de pește și majoritatea uleiurilor din plante, cum ar fi uleiul de floarea soarelui conțin acizi grași polinesaturați.
Oragnismul nostru are capacitatea să sintetizeze acizii grași saturați și nesaturați, dar nu și acizii grași polinesaturați importanți. Aceștia se numesc acizi grași esențiali.
Este grăsimea un lucru rău?
Grăsimea nu este un lucru înnăscut rău, este o componență fundamentală a structurii și funcționării corpului, așa cum sunt și proteinele, amidonul și zaharurile.
Fiecare celulă a corpului conține grăsime într-una din formele sale, dar la început este păstrată sub piele și în jurul organelor și fibrelor nervoase pentru a asigura izolarea și amortizarea șocurilor. Foarte puțină grăsime se află în mușchi. Grăsimea ține pereții celulelor și depune sau transportă vitaminele liposolubilei: A, D,E și K.
Grăsimea este de asemenea o sursă concentrată de energie. Oferă de două ori mai multă energie decât carbohidrații și proteinele. Un gram de grăsime furnizează 9 calorii în timp ce un gram de carbohidrați sau de proteine furnizează doar 4 calorii. Totuși din cauza că grăsimea se digeră greu, ea poate chiar să ne sece de energie.
Trebuie să ne amintim și că din cauza că proteinele păstrate în mușchi sunt mai ușor digerabile, în timpul antrenamentelor, organismul va folosi proteinele ca sursă de energie înainte de a trece la grăsimi.
Majoritatea americanilor consumă mult prea multe grăsimi în alimentația lor. Acest exces este asociat cu o sănătate precară, chiar cu boli cardiovasculare, cancer de sân, obezitate sau diabet. Din cauza că mâncărurile grase conțin puțină apă și ocupa loc relativ puțin, putem mânca mai multe grăsimi fără să ne simțim sătui. Deci este ușor să ne îngrăsăm cu alimentație cu conținut bogat în grăsimi.
Cum să reducem nivelul grăsimilor din corp?
Dieta unei persoane care încearcă să acumuleze masă musculară în timp ce încearcă să și slăbească sau să-și mențină greutatea, nu ar trebui să conțină mai mult de 10% din caloriile zilnice care să provină din grăsimi.
De exemplu, dacă scopul d-voastră este să consumați 3000 de calorii pe zi, limita sugerată de calorii provenită din grăsimi este de 100 (3000 x 0,1). Acest calcul este echivalent cu 33 gr de grăsime.
Aceste grăsimi ar trebui să fie polinesaturate adică, uleiuri de pește sau vegetale. Suplimentar, pentru a crește activitatetea metabolismului, este important să se intensifice și activitatea fizică. Țesutul muscular arde mai multe calorii decât grăsimi – chiar și când ne odihnim – îngăduindu-ne să ne menținem greutatea și să consumăm mai multe calorii.
Pentru ați ajuta organismul la ardearea grăsimilor puteți apela și la suplimente nutritive precum Grenade Thermo Detonator, Grenade Thermo Detonator Stim Free, Grenade Killa Ketones sau chiar L-Carnitină.
Nu uitați în tot acest proces de construire a masei musculare și de proteine, aminoacizi sau vitamine și minerale.
Surse alimentare de grăsimi sănătoase
Grăsimile sunt necesare organismului, întrucât ajută la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi (precum vitaminele A, E si K) și întrețin senzația de satietate. Secretul este concentrarea pe grăsimile sănătoase (mononesaturate și polinesaturate) și eliminarea celor nocive (saturate și trans). Sursele alimentare de mai jos furnizează grăsimi din prima categorie.
Găsiți grăsimi bune în:
- pește gras care oferă omega-3, în special somonul, macroul, heringul, sardinele sau tonul;
- semințe de in măcinate;
- semințe precum cele de dovleac, susan, floarea-soarelui;
- fructe de avocado;
- fructe oleaginoase: fistic, alune de pădure sau nuci;
- ulei de măsline;
- ouă;
- fasolea;
- alimente fortificate: pâinea, lactate, cereale integrale, ouă, batoane cu cereale;
- untul din fructe oleaginoase precum untul din nuci și alune.
Articole din același domeniu:
Nutritia: Ce rol au vitaminele si mineralele in alimentatie?
your comment -
Ce este colagenul?
Colagenul este produs în mod natural în organism și este o subsanță proteică prezentă în sistemul nostrum osos, digestiv, muscular, în piele, vase de sânge și articulații. Acesta are un rol important în regenerarea celulară și a țesuturilor conjunctive, găsindu-se în mai multe forme în organism, fiecare cu propriul mod de acțiune.
Organismul produce în mod natural colagen până la 30 de ani, însă producția scade treptat după această vârstă.
Nivelul de colagen din organism poate fi afectat și de factori externi precum poluarea, radicalii liberi, fumatul, consumul excesiv de zaharuri sau expunerea la soare, așadar suplimentarea din surse externe poate fi necesară după depășirea acestei vârste.
Împreună cu elastina (proteina elastică ce ajută țesuturile să revină la forma inițială după o contracție), colagenul asigură sănătatea și buna funcționare a întregului organism, în special a pielii, a oaselor si a articulațiilor, dar și a unor țesuturi protectoare, așa cum sunt cele care protejează rinichii.
Din punct de vedere chimic, colagenul este alcătuit dintr-o serie de aminoacizi precum glicina, prolina, hidroxiprolina și arginina. Acești compuși sunt construiți din molecule de carbon, oxigen și hidrogen.
Celule responsabile pentru secretia fibrelor de elastina si a colagenului se numesc fibroblaste si se gasesc la nivelul dermului. Aceste celule contin aproximativ 1400 de aminoacizi, iar prezenta lor in corp are o pondere mai mare in anumite tesuturi:
- 90% din tesutul conjunctiv
- 90% din masa organica a oaselor
- 0% din piele
Există până la 16 tipuri de colagen, a căror funcție și structură diferă. Totuși, 80 până la 90% din organismul uman este format în principal din colagen de tipul I, II și III . Tipul I apare mai ales în piele, tendoane, ligamente, organe și oase. Tipul II se găsește în principal în cartilaje, iar tipul III se regăsește în piele, mușchi și vase de sânge.
Tipul I este cel mai flexibil dintre toate și este secretat în piele, tendoane și oase. Tipul II e regăsit în cartilaje, tipul III în piele și vasele de sânge, iar tipul IV în țesuturile membranoase. Colagenul poate fi endogen (secretat în mod natural) sau exogen (aportul suplimentar din exterior).
Ce beneficii are colagenul?
Beneficiile colagenului sunt multiple. Acesta este essential pentru sănătate și are o serie de beneficii pentru majoritatea structurilor și a țesuturilor din organismul uman.
- Susține sănătatea articulațiilor – odată cu activitate fizică excesivă și pe termen lung, dar și prin procesul de îmbătrânire, uzura articulațiilor crește. Suplimentele de colagen pot ajuta la refacere sau la prevenirea distrugerii cartilajului din articulații.
Pentru că reprezintă 90% din structura ligamentelor, ale tendoanelor, ale fasciilor și ale articulațiilor, poate sprijini regenerarea celulelor acestora și poate reduce durerile și rigiditatea asociate cu simptomele artritei.
- Îmbunătățește sănătatea pielii, a părului și a unghiilor – Colagenul încetinește îmbătrânirea pielii prin hidratare, reducerea ridurilor și îmbunătățirea elasticității sale generale.
Colagenul este componentă principală a dermei, cea care îi conferă elasticitate și flexibilitate. Acesta menține pielea întinsă și previne apariția ridurilor, dar are și rolul de a împiedica apariția celulitei și a vergeturilor.
Prin rolul său de hidratare și de regenerare celulară, reduce efectele nocive ale factorilor externi asupra pielii și ajută la cicatrizarea mai rapida și mai eficientă a dermei. În plus, are un rol important și în creșterea, regenerarea și hidratarea corespunzătoare a părului, dar și în ceea ce privește creșterea și sănătatea unghiilor.
- Ajută la creșterea masei musculare – mușchii sunt și ei formați din țesuturi conjuctive, prin urmare nu este surprinzător faptul că o parte din proteinele din mușchi sunt tot colagen.
- Previne pierderea masei osoase – colagenul se găsește în cantități mari în oase, ceea ce le menține puternice și le protejează împotriva traumatismelor. Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, pierde o cantitate mare de colagen din oase și dezvoltă o problemă neplăcută – osteoporoza. S-a demonstrat eficacitatea suplimentării optime cu colagen sau a unei combinație de colagen și calciu, împotriva subțierii oaselor și în prevenirea osteoporozei.
- Contribuie la sănătatea ochilor – Colagenul este prezent și la nivelul ochilor, cu precădere în cornee, care are nevoie de această substanță pentru a-și menține hidratarea și pentru a rămâne lubrifiată. Colagenul are și rol de tonifiere pentru globul ocular. Producția naturala de colagen la nivelul ochilor este stimulata de vitamina C.
Care sunt cele mai bune surse de colagen?
Usturoi – conține o cantitate ridicată de sulf, care ajută la prevenirea reducerii nivelului de colagen.
Legume cu frunze verzi – din nou, un exemplu ideal de alimente bogate în vitamina C. În plus, dacă vă place kale, broccoli sau spanac, veți avea de asemenea un aport de clorofilă, care oferă culoarea verde.
Ouă – dacă doriți să susțineți producția de colagen și să-i creșteți nivelul din organism, vă recomandăm să savurați ouă întregi. Gălbenușurile de ou conțin un tip de colagen care este răspunzător pentru menținerea unui păr sănătos și luminos. Pe de altă parte, albușurile de ou conțin mai mulți aminoacizi necesari pentru producția corectă de colagen.
Roșii – în special cele uscate la soare – conțin și ele niveluri ridicate de vitamina C necesară pentru a produce colagen.
Pește – nu numai că este foarte gustos, dar este și bogat în aminoacizi care susțin producția de colagen. Pielea de pește este o parte extrem de nutritive
Ardei roșu – reprezintă o sursă bogată de vitamina C, care este cheia în formarea colagenului. Ardeiul roșu este în esență un ardei verde copt și, în general, cu cât ardeiul este mai copt, cu atât conține mai multă vitamina C.
Fructe de pădure– căpșunile, murele, zmeura sau afinele sunt bogate în antioxidanți, inclusiv vitamina C. De asemenea, conțin acid elagic, care protejează pielea împotriva radiațiilor UV.
Vită – o sursă populară de colagen, care conține o cantitate mare de zinc, dar este și extrem de bogată în cei trei aminoacizi care formează colagenul – glicină, prolină and hidroxiprolină.
Citrice – lămâie, portocală, grapefruit sau mandarine – aceste culturi reprezintă una dintre cele mai bune surse de vitamina C.
Caju – toate fructele oleaginoase conțin multe substanțe benefice, dar caju este o sursă extrem de bogată în zinc și cupru, care susțin producția naturală de colagen.
Carne și oase de pui – puiul este o sursă bună de colagen, întrucât conține multe țesuturi conjunctive. Mai sunt și oasele de pui, care pot fi folosite pentru a prepara gelatină sau supă. În special gâturile și cartilajele de pui sunt o sursă bogată.
Carența de colagen
Reducerea cantității colagenului din organism este mai vizibilă în special la nivelul pielii după vârsta de 30 de ani.
Odata cu reducerea colagenului, funcțiile vitale încep să aibă, la rândul lor, de suferit. Persoanele care au o carență de colagen pot experimenta simptome precum oboseală și lipsa energiei, deteriorarea circulației periferice, reducerea tonusului muscular, diminuarea elasticității articulare și inflamarea sau chiar deformarea articulațiilor, dar și slăbirea funcției vizuale.
your comment -
Deși externalizarea serviciilor de contabilitate nu este un subiect tabu și mulți consideră că reprezintă o oportunitate pentru ca afacerea să fie performantă, există încă și o categorie de antreprenori care se întreabă ce beneficii ar putea obține din astfel de colaborări cu o firmă de contabilitate.
În această idee, subiectul este de interes și poate fi dezvoltat plecând de la ceea ce presupun serviciile de contabilitate asigurate în urma externalizării de către firme dedicate.
Prin urmare, ce oferă o firmă de contabilitate?
Serviciile de contabilitate fac referire la absolut tot ceea ce ține de consultanța financiară și fiscalitate, servicii de salarizare și resurse umane și servicii de finanțare, reprezentare în fața tuturor organelor de control și multe altele.
Ținând cont de aria extinsă a domeniilor în care astfel de servicii se dovedesc utile, sunt mai multe avantaje care pot rezulta în urma colaborării cu firmele specializate în servicii financiare și de contabilitate. Acestea includ:
- informare constantă: toate firmele de contabilitate își țin clienții la curent cu absolut tot ceea ce înseamnă noutăți legate de legislație, în ceea ce privește provocările ce pot fi întâmpinate de companii din punctul acesta de vedere, astfel încât să ofere cele mai bune soluții care să ajute la rezolvarea mai multor situații, ce pot apărea în cadrul unei firme;
- gama completa de servicii: indiferent care sunt cerintele unei companii si care sunt particularitatile acesteia, firmele de contabilitate care isi respecta clientii reusesc sa le puna acestora la dispozitie cele mai bune solutii personalizate, avantajoase si foarte eficiente, astfel incat sa se plieze rapid si eficient pe activitatea tuturor afacerilor, indiferent de domeniul lor de activitate;
- economie de bani si timp: organizarea departamentelor contabile in cadrul companiilor implica investirea in resurse care sunt de cele mai multe ori mari. De aceea, externalizarea serviciilor este o optiune cu mult mai avantajoasa din punctul acesta de vedere. Atunci cand firma lasa pentru specialisti zona financiara si contabila, proprietarii de firme pot sa se focuseze pe mai multe aspecte care sa ajute la dezvoltarea afacerii lor, fara sa se mai concentreze pe contabilitate.
- reprezentare la inspectii si in fata organismelor de control: firmele de contabilitate care au mai multe servicii nu ofera doar avantajul de a intocmi actele, ci si de a fi prezente atunci cand anumite organe de control fiscal si financiar isi anunta prezenta. Astfel, grija managerilor de a gasi personal si de a instrui personal specializat in sensul acesta pentru a il angaja intern este inlaturata si toate fondurile aferente se pot duce in alta parte, acolo unde este foarte mare nevoie de ele;
- raportare continua: firma de contabilitate poate oferi raportare pe orice perioada, inclusiv raportare in timp real, astfel incat clientul sa aiba la dispozitie o situatie reala, clara si corecta a afacerilor lor, tinand cont de latura financiara si contabila.
Utilizand aceste beneficii toti proprietarii si administratorii de afaceri au si posibilitatea de a ajunge la target-urile stabilite, pentru ca dispun de instrumentele financiare potrivite si de echipe de experti contabili care pot tine sub control zona financiara si contabila a firmei. Eliminand grijile cu privire la aspectul acesta, pot sa ia decizii care sa ajute la dezvoltarea afacerii lor.
Reține faptul că relația ta cu o firmă de contabiliate trebuie să fie pe termen lung. Cu cât serviciile sunt mai detaliate și mai complexe, cu atât legătura cu un expert contabil te poate ajuta mai mult decât ți-ai putea imagina.
Firma de contabilitate, Contabilserv, oferă servicii de contabilitate in Bucuresti la standarde inalte de calitate, echipa noastra fiind formata din contabili si experti contabili acreditati CECCAR.
your comment -
Melatonina este un hormon pe care creierul uman îl produce ca răspuns la apariția întunericului și ajută la reglarea ritmului circadian normal pentru un somn mai liniștit pe timpul nopții.
Melatonina, cunoscută și ca „hormonul somnului”, este secretat de glanda pineala, de la nivelul creierului.
Oamenii apelează la melatonină atunci când suferă de insomnie sau schimbarea fusului orar. Spre deosebire de alte pastile pentru somn, melatonina nu dă dependență sau starea de mahmureală care apare uneori după somnul indus de alte medicamente.
Producția de melatonină scade odată cu avansarea în vârstă.
Aceasta se produce în creier prin glanda pineală, o glandă mică din creier cu funcția de a produce și a regla activitatea anumitor hormoni. S-a constatat nu numai că influențează reglarea somnului, dar are și efecte antiinflamatorii, îmbunătățește sistemul imunitar, „luptă” cu radicalii liberi și ameliorează jet lag-ul și insomnia. Melatonina se găsește și în bacterii, alge, ciuperci și chiar în legume și fructe.
Beneficiile melatoninei
De când s-a descoperit această legătură între melatonină și odihnă, viața multor oameni a devenit mai ușoară. Melatonina a venit ca o soluție pentru îmbunătățirea somnului natural.
Întunericul face ca organismul să producă mai multă melatonină, ceea ce anunță organismul să se pregătească de somn. Lumina scade producția de melatonină și anunță organismul să se pregătească să fie treaz.
Are efect antioxidant fiind mai puternică decât vitamina C, E și betacarotenul. Melatonina neutralizează daunele produse de soare pe piele și stimulează receptorii de creștere ai pielii.
Reduce insomnia - ar putea asigura o persoană care suferă de insomnie că va adormi și își va continua somnul câteva ore, îmbunătățind astfel calitatea somnului
Scade tensiunea arterială – luată înainte de somn, melatonina pare să-i ajute pe cei ce suferă de hipertensiune arterială. Ea nu are efect imediat însă.
Încetinește îmbătrânirea, aceasta poate întârzia semnele de îmbătrânire, astfel a căpătat denumirea de „hormonul tinereții” sau „hormonul care ține timpul în loc”.
Reduce tumorile și chisturile – doze mare de melatonină ar putea fi de folos în timpul tratamentului de chimioterapie sau alte tratamente pentru cancer pentru că ar contribui la reducerea dimensiunilor tumorilor.
Previne arsurile solare prin aplicarea unui gel cu melatonină pe piele înaintea expunerii la soare ar putea preveni arsurile solare. Aceasta nu va funcționa însă la oricine și depinde de tipul de piele al fiecărei persoane.
Rolul melatoninei
Melatonina este deseori folosită când o persoană este se află în situații precum:
Schimbarea fusului orar ar putea să nu dea o stare de bine în general și este posibil să apară tulburări de somn, oboseală în timpul zilei, putere de concentrare afectată și probleme digestive.
Tulburări de ritm circadian – sunt persoanele care nu pot să adoarmă la orele obișnuite și să se trezească dimineața. De obicei, au dificultăți în a dormi înainte de 2 noaptea și ar prefera să se trezească după 10 dimineața.
Termenul ritm circadian se referă la un ciclu, care determină în organism procese biologice și psihologice, precum somnul, trezirea sau alimentația. Ritmul circadian este gestionat de nucleele suprachiasmatice deja menționate și este influențat de lumina soarelui și de temperatură.
Tratarea depresiilor sezoniere – rolul său calmant și liniștitor poate reprezenta un ajutor în tratarea depresiilor sezoniere.
Ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor.
Pe langa melatonina noi avem nevoie si de multe vitamine si minerale precum calciu, magneziu, fier, vitamina D3, vitamina C, zinc etc dar si de o dieta echilibrata bazata pe aminoacizi, proteine, carbohidrati si grasimi.
your comment