• Laptopul pe cat este de mobil si util, pe atat de vulnerabil

    CALCULATOARELE, O ALTERNATICĂ LA MAȘINILE IMENSE DE CALCUL

    Calculatoare desktop au fost revelația anilor '80 și au fost văzute ca o alternativă la mașinile imense de calcul disponibile doar companiilor care își permiteau să achiziționeze unul. 

    Calculatoarele aveau să se impună pe piață, grație dezvoltatorilor americani și evoluției tehnologice, care au făcut posibil ca astăzi, aproape în fiecare locuință să existe câte  un astfel de dispozitiv tehnologic. Așadar calculatorul a devenit acel „must have” din fiecare birou, al fiecărui tânăr sau persoană care dorește să fie conectată permanent la realitate, să socializeze cu persoanele apropiate. 

    Laptopul pe cat este de mobil si util, pe atat de vulnerabil

    După calculatoarele au devenit atât de importante pentru oameni, laptopul a venit ca o urmare firească a nevoii tot mai mari de mobilitate a utilizatorilor de calculator și, mai ales, de miniaturizare a acestor dispozitive. 

    Dacă în anii '80 computerul personal înlocuia giganticele calculatoare de odinioară, astăzi, laptopul a ajuns să fie disponibil în multe case și companii, dacă nu ca înlocuitor al computerului, cel puțin ca un accesoriu nelipsit al tinerilor și antreprenorilor aflați în permanentă mișcare și care, totodata, au nevoie sa fie permanent conectati la spatiul de lucru. Miniaturizarea si mobilitatea au insa neajunsuri ale laptopului.Aceasta întrucât transportul permanent în geanta de laptop, de acasă la job și invers, astfel că există unele riscuri la care computerele de birou nu sunt expuse atât de des.

    LAPTOPUL ESTE VULNERABIL ÎN ANUMITE CONDIȚII

    Prin urmare, este foarte posibil ca cineva să dea peste tine în parc, atunci când citești un document cu laptopul pe genunchi sau acest lucru se poate întâmpla din diverse motive dacă te aflii în exterior. La fel, nu este exclus ca și în propriul apartament să agăți firul de alimentare atunci când vizionezi un film și te ridici grăbit, pentru a răspunde la telefon sau la ușă. Atunci se întamplă accidentele, care pot provoca daune serioase laptopului tău.

    Laptopul poate avea și defecțiuni ce țin de viruși sau de anumite erori ale sistemului de operare, care îți fac datele de pe calculatorul tău portabil inaccesibile, pe lângă defecțiunile de ordin fizic. Astfel, sunt frecvente cazurile in care laptopul nu se mai deschide deloc, nu este alimentat cum trebuie cu energie electrica sau, atunci cand raspunde la aceste comenzi, nu deschide restul programelor instalate.

    Defecțiunile pot fi de multe feluri, însă ele nu vor putea fi identificate decât prin apelarea la un service specializat în depanarea de laptopuri. Aceasta întrucât piesele pentru laptop nu sunt atât de ușor de înlocuit precum la calculatoarele de tip desktop, e indicat să te adresezi unui service laptop. În plus, acestea sunt miniaturizate și, uneori, foarte greu accesibile, astfel încât schimbarea sau simpla curătare necesită instrumente și spații special amenajate pentru o curățare profesională de exemplu.

    Odată schimbate piesele, este necesară reinstalarea unui sistem de operare, care, de asemenea, necesită cunoștințe de bază și deținerea tururor softurilor și licențelor pentru acestea. Nu în ultimul rând, se instalează programe antivirus și utilitare, pentru a optimiza funcționarea laptopului și a evita posibile riscuri, pe viitor.

    De multe ori însă, este posibil ca laptopul dumneavoastră să nu fie neaparat defect, ci pur și simplu, să fie infesat de informatii inutile și de conflicte între anumite programe. Alteori, laptopul se încălzește și se inchide de la sine când, de fapt, tot ce are nevoie este o curățare de praf a componentelor principale și a ventilatorului, extrem de sensibil în astfel de situații.

    Se mai poate întâmpla ca bateria laptopului să nu se mai încarce pentru că este defectă și nu mai ține laptopul deschis decât dacă este conectată la priză ceea ce este o problemă pentru că astfel acesta nu mai este mobil și ușor de utilizat pe oriunde sau poate fi chiar o problemă cu încărcătorul laptopului.

    Însă, aceste lucruri nu le poți depista decât prin desfacerea în fața unui specialist, pentru o diagnosticare corectă a defectului.


    Tags Tags: , , , , , ,
  • Comments

    No comments yet

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Add comment

    Name / User name:

    E-mail (optional):

    Website (optional):

    Comment: