-
Par JulianneM le 23 July 2019 à 14:09
Externalizarea serviciilor de contabilitate a devenit foarte apreciata de majoritatea firmelor, deoarece exista unele avantaje foarte mari.
Probabil ne gandim ca alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate poate fi pana la urma o loterie.
In primul rand, costurile ce tin de evidenta contabila sunt mult mai scazute, comparativ cu cele ale propriului departament de contabilitate. Potrivit statisticilor, economisim cu pana la 50% daca facem un contract cu o firma de contabilitate, comparativ cu salariul unui contabil propriu.
In cazul oricarei firme de contabilitate, se va semna o polita de asigurare profesionala, ceea ce inseamna ca aceasta este raspunzatoare in fata legii in cazul unei erori, iar firma dumneavoastra nu va avea nici o implicare in acest caz.
Daca detineti un business, atunci stiti despre controalele fiscale ce au loc periodic. O firma de contabilitate va va asista pe durata acestor verificari, fiind totodata cea care va reprezinta.
Contabilitatea unei firme este foarte complexa, de aceea, aveti nevoie de personal calificat. In acest mod, dumneavoastra va veti putea ocupa de alte aspecte, cum ar fi organizarea.
In domeniul legislativ exista modificari foarte dese, dar contabilii sunt la curent cu acestea, pentrua realiza o evidenta fiscala in concordanta cu normele impuse de stat.
Firma de contabilitate va supraveghea in permanenta toate documentele, iar in acest mod declaratiile catre ANAF vor fi trimise la timp, pentru a nu exista sanctiuni.
Marea majoritate a firmelor de contabilitate au foarte mare experienta in acest domeniu, deoarece isi desfasoara activitatea de ani de zile, reusind sa indeplineasca cu succes toate cerintele.
Fiecare afacere are particularitatile sale, de aceea, o firma de contabilitate se informeaza initial cu privire la datele companiei, ca mai apoi sa ofere servicii personalizate.
Activitatea firmelor de contabilitate este transparenta, iar dumneavoastra aveti accesul in permanenta la orice informatii sau documente referitoare la situatia contabilitatii.
Cateva din beneficiile pe care le aduce un expert ar fi o gestionare buna, realizand statistici care sa arate raportul dintre profit si pierderi, tine evidenta salariilor, precum si a documentelor relevante.
Totodata, un contabil te poate ajuta cu idei despre cum sa investesti banii intr-un mod profitabil, reducand sansele de a da faliment.
Un expert contabil in Bucuresti este esential pentru orice firma, deoarece lui ii sunt incredintate toate informatiile si resursele unei intreprinderi, fiind, fara indoiala, calea cea mai sigura de mentinere a unei afaceri prospere, in care este pastrata o evidenta clara. Sunt totodata respectate si rigorile fiscale.
Concluzionand, firmele de contabilitate pot asigura o buna gestionare a laturii financiare din orice afacere, indiferent de profilul acesteia. Timpul este foarte important in orice domeniu, de aceea, contabilul trebuie sa realizeze in timp optim toate operatiunile, pentru a asigura un flux de informatii.
Asadar, putem spune despre contabilitate ca este cea care monitorizeaza intreaga activitate dintr-o firma.
Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitate, consultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.
Sursa: ContabilServ
your comment -
Par JulianneM le 9 July 2019 à 14:50
Acum mai bine de 20 de ani ideea de a face cumpărături online părea ceva ca din filme. Contabilitatea s-a îndreptat în aceeași directie datorită tehnologiilor digitale.
Iată câteva tendințe pe care le putem deja observa și care în câțiva ani vor deveni noul normal.
1. Clienții se vor putea muta mai ușor de la un contabil la altul. Depinde de unde privești problema. Ar putea pleca mai ușor sau ar putea veni mai ușor la un contabil care folosește aceeași aplicație în cloud ca vechiul contabil. Este nevoie doar de un cont nou de utilizator pentru contabil pentru ca acesta să poată avea acces la tot istoricul financiar al firmei. Importurile și exporturile, compatibilitățile sau incompatibilitățile dintre programe se vor diminua în timp.
2. Numărul contabililor cu experiență este în scădere, numărul celor care i-ar putea înlocui este mai mic decât cererea din cauza sistemului precar de învățământ economic și a duratei mari de timp în care se capătă experiența iar numărul antreprenorilor este în creștere. Asta va crește valoarea serviciilor de contabilitate iar contabilii care vor beneficia de acest trend vor fi cei care cu ajutorul serviciilor de contabilitate online își vor mări productivitatea operațiunilor și se vor putea concentra mai ușor pe strategii de succesiune a personalului care presupun creșterea unor consultanți financiari mai mult decât a unor operatori de date.
Dinamica acestor schimbări este rapidă și se măsoară în ani.
3. Clienții vor aprecia mai mult valoarea adusă afacerii lor de către contabil decât plata orară a serviciilor prestate. Unele firme de contabilitate comunică ușor și oferă clienților informații despre capacitatea de îndatorare în funcție de produsele bancare existente, despre posibilitatea disponibilizării unui capital fără afectarea fluxurilor financiare, despre valoarea afacerii în ipoteza unui plan de exit, consultanță pentru optimizarea serviciilor interne de contabilitate etc.
Cheia unei relații de durată între o firmă de contabilitate și un client este comunicarea și respectul reciproc.
4. Contabilitatea de la distanță. Așa cum există un turism medical în România, așa va crește și „turismul” contabil. În România există deja firme de contabilitate care oferă servicii unor firme cu rezidența fiscală și care operează în străinătate, în sistemul contabil din acea țară, motivul principal fiind tarifele mai convenabile.
Dar hai să ne limităm deocamdată la România. Tarifele de contabilitate din București sunt semnificativ mai mari decât cele din multe orașe din țară. Există firme în unele orașe din România care oferă servicii de la distanță firmelor din București. Este o tendință care se va amplifica cu ajutorul aplicațiilor cloud.
4. Nevoia de marketing. Fără îndoială că cel mai bun marketing este un serviciu de contabilitate excepțional. Totuși serviciile de contabilitate sunt în curs de comoditizare ceea ce face ca firme nou intrate pe piață, cu servicii rezonabile, cu tarife mici și cu un marketing foarte bun să atragă mai mulți clienți decât cele cu servicii impecabile dar de care știu doar câțiva clienți foarte mulțumiți. În acest moment și piața de servicii de marketing digital este în decantare dar în câțiva ani jucătorii profesioniști își vor câștiga reputația pe baza unor rezultate incontestabile.
Așa cum în alte industrii vedem cum firme legendă dispar, în locul lor apărând nume noi, așa vom vedea și în lumea contabilității firme de care o să ne amintim cu plăcere precum și altele care simt de unde bate vântul digital și își întind conexiunile la internet în mod potrivit.
Firma de contabilitate ContabilServ vă asigură cu promtitudine și profesionalism toata gama de servicii de evidenta financiar-contabila si de gestiune, servicii de salarizare, servicii de consultanta fiscala, servicii de expertiza contabila sau servicii de refacere evidenta contabila.
Sursa: ContabilServ
Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitate, consultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.
your comment -
Par JulianneM le 26 June 2019 à 13:44
Cu siguranta ne putem gandi ca alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate poate fi pana la urma o loterie dar inainte de a face acest lucru ne putem gandi la urmatoarele criterii:
Membru CECCAR activ
As verifica daca respectivul contabil este membru CECCAR activ (se verifica usor pe site la CECCAR daca ai numarul de inregistrare al respectivului contabil) si as cere ca in contract sa fie specificat faptul ca serviciile se presteaza de catre personal autorizat conform legii.
Imi justific aceasta afirmatie dincolo de obligativitatea legala de a avea bilantul de sfarsit de an vizat de catre un membru CECCAR.
Ca membru CECCAR ai obligativitatea unei pregatiri profesionale continue, care de 2 ani incoace se ia in foarte serios, cel putin la CECCAR Bucuresti.
Plus de asta, raspunderea unui membru CECCAR este mult mai mare decat a unui absolvent de facultate economica, angajat.
Vorbesc si lucrez cu cine semnez
Este bine sa lucrezi cu cine semnezi. Ok, trebuie sa facem precizarea ca un expert contabil partener intr-o firma de contabilitate nu o sa introduca toate actele pentru toate firmele, personal. Altfel, n-ar mai avea nevoie de salariati. Dar daca il suni si il intrebi de factura X sau de furnizorul Y si el stie, inseamna ca s-a uitat pe actele alea, a participat la inchiderea balantei.
Si la telefon sa tinem legatura cu o singura persoana, care cunoaste firma si specificul activitati.
Decizii fulger bazate pe multa experienta
Contabilul ar trebui sa aiba capacitatea de sinteza si de reactie-fulger.
Ne dorim sa stim clar care-i cel mai mare rau care ni se poate intampla si cat ne costa cel mai mult ca sa rezolvam problema. Si, evident, ce putem face sa prevenim chestia asta pe viitor sau macar sa ne chinuim putin in directia asta.
Sa aiba cunostinte din domeniul IT
Contabilul trebuie sa stie sa tina pasul cu schimbarile legislative si cu tehnologia. Am ajuns in doar cativa ani de la a scrie balante de mana la a depune declaratii online cu certificate cu semnatura electronica.
Se merge dincolo de partea tehnica a profesiei, pentru ca valoarea adaugata pe care un profesionist trebuie sa o produca este formata din mult mai mult decat o insiruire de informatii. Conteaza si felul in care informatia iti este prezentata, personalizat, adaptat.
Integritate
As cauta integritate. Prin integritate inteleg lipsa intentiilor ascunse. Capacitatea de a-mi castiga increderea, acest lucru atat de greu de castigat si atat de usor de pierdut.
Sa-si asculte clientul cu multa rabdare
Un contabil trebuie sa fie in stare sa comunice si sa asculte cu multa rabdare.
Este bine ca un contabil sa aduca la cunostinta rezultatele firmei pentru ca sunt multi clienti care nu intreaba nimic cu privire la rezultatele firmei: nici soldul casei, nici cat au de plata, nici cat este profitul. Pentru ei contabilitatea era doar pe hartie. Este bine si pentru contabil sa informeze, pentru ca fraza preferata a clientilor este: „n-am stiut” sau „de ce nu mi-ai spus”.
Sa isi respecte meseria
As cauta un contabil pasionat, implicat si care isi respecta meseria si pe el insusi ca si profesionist. Daca isi respecta meseria va face lucrurile cu mult drag si corectitudine.
Observati va rog ca n-am mentionat nimic de tarife, localizare, proximitate. Acestea ar trebui sa fie ultimele criterii pe lista pentru ca orice pe lumea asta e negociabil iar distantele nu mai sunt o problema.
Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitate, consultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.
your comment -
Par JulianneM le 6 June 2019 à 12:37
Persoana care isi desfasoara activitatea in compartimentul financiar-contabil al oricarei unitati publice sau private si acopera partial sau in totalitate activitatile financiare, este contabilul.
Firma de contabilitate nu trebuie sa fie doar un colaborator care sa asigure prevederile legale ci si un partener care sa ne ajute sa crestem. De asemenea este bine sa alegem un contabil cu experienta in activitate si cu recomandari bune din partea altor clienti.
Sa verificam daca contabilul respectiv, ne poate oferi toate serviciile de care avem nevoie, precum servicii de salarizare, administrare personal si gestiune. Un contabil isi desfasoara activitatea intr-un birou sau spatii similare unde mediu de lucru nu prezinta probleme deosebite. Activitatea pe care o desfasoara un expert contabil din Bucuresti presupune si anumite riscuri, cum ar fi: raspunderea in exercitarea profesiei disciplinar, administrativ, civil sau penal, dupa cum este cazul.
Contabilul trebuie sa fie capabil sa ne explice in termeni clari si simpli, mecanismele contabile, oferind transparenta totala in activitatiile desfasurate. Sa depuna la timp declaratiile fiscale si efectuarea analizelor financiare ale activitatii, sa anticipeze anumite taxe de plata si sa va consulte inainte de luarea unei decizii de business.
Mai trebuie sa ne puna la dispozitie situatiile cu privire la statutul firmei noastre la ANAF, pentru a avea siguranta ca declaratiile sunt depuse conform vectorului fiscal si ca platile de taxe pe care le-am efectuat inchid corect obligatiile de plata catre stat. Sa fie in baza prevederilor regulamentului de organizare.
Pentru a-si desfasura activitatea, are nevoie de tehnologie computerizata, in care se regasesc programe speciale de contabilitate, ustensile de birotica si echipament uzual de birou. Folosirea unui soft de contabilitate este necesar pentru calcularea exacta a datelor financiare, cat si pentru reducerea timpului de procesare a informatiilor, dar si pentru pastrarea centralizata a informatiilor si a rapoartelor de lucru.
Limitele raspunderii civile se stabilesc prin contracte de prestari de servicii incheiate cu firma de contabilitate. Onorariul perceput de o firma de contabilitate din Bucuresti difera in functie de dimensiunea societatii, numarul de tranzactii, numarul de salariati, servicii de contabilitate si servicii de consultanta fiscala necesara.
Un expert contabil este aceea persoana care a dobandit aceasta calitate in urma unui examen de admitere, efectuand un stagiu de trei ani de zile si sustinand apoi un alt examen, de aptitudini, la sfarsitul stagiului.
Pentru a va dezvolta o afacere sau a infiinta o societate, este necesara angajarea unui contabil sau a unei firme de contabilitate care sa se ocupe de servicii financiar-contabile a acesteia. Un expert contabil poate efectua activitati de audit financiar, insa trebuie sa aiba calitatea de auditor financiar pentru a avea acces la aceasta.
Sa aiba cunostinte juridice pentru a rezolva si problemele legate de Registrul comertului. Alegerea unui expert contabil din sau a unei firme de contabilitate nu este una foarte simpla, ci poate fi o activitate ce da multe batai de cap, deoarece orice investitor sau administrator, doreste un contabil bun si de incredere care sa ajute firma, sa aduca profit si nu pierderi, sa intocmeasca un buget si sa ofere periodic rapoarte utile pentru societatea dumneavoastra.
Articole ce v-ar interesa:
Obtine succesul afacerii tale cu ajutorul unui expert contabil din Bucuresti!
Cum te poate ajuta un contabil bun sa intelegi afacerea ta?
Ce sunt serviciile de salarizare?
Cat de mult ajuta un soft de contabilitate o societate?
your comment -
Par JulianneM le 2 May 2019 à 15:08
O persoana care vrea sa isi deschida propria afacere are de ales intre doua tipuri de forme juridice de organizare: PFA (Persoana Fizica Autorizata) si SRL (Societate cu Raspundere Limitata).
Inainte de a lua decizia cu privire la forma de organizare juridica pe care o veti alege, ar fi indicat sa aveti cateva criterii de diferentiere:
PFA (Persoana Fizica Autorizata)
In primul rand este bine de stiut ca infiintarea unui PFA este mult mai ieftin si administrarea lui la fel fata de un SRL.
PFA are mai putine declaratii de depus la ANAF, contabilitatea poate fi tinuta de proproietar, are doar trei obligatii catre bugetul de stat:
- impozit 16% pe venitul net;
- 5,5% din venitul brut pentru sanatate, si
- 31,3% din venitul lunar declarat de asigurat (pentru cei care doresca sa aiba o asigurare completa) sau 10.5% (minimum pentru care se poate opta). Contributii la sitemul de pensii CAS.
In ceea ce priveste un SRL, impozitul este de 16% pe profit (sau intre 1% si 3% pe venit in cazul unei microintreprinderi) asociatii SRL-urilor vor fi obligati sa ii adauge inca 5% impozit pe dividende si incepand cu 2017 inca 5.5% contributie la CASS.
Incepand cu anul 2017, atat contributia la fondul de sanatate cat si cea la fondul de pensii au bazele de calcul plafonate la 5 salarii medii pe economie pe luna.
Pe de alta parte, pentru a infiinta un PFA este obligatoriu sa se depuna unele documente care atesta pregatirea si experienta profesionala a solicitantului in domeniul de activitate solicitat: diplome, atestate, carte de munca din care rezulta experienta profesionala. In plus, desfiintarea unui SRL presupune o procedura mai complicata, dureaza mult timp (aproximativ 2 luni) si necesita costuri mai mari.
In situatia unor datorii ale PFA, raspunderea persoanei fizice este maxima, iar pentru a achita toate datoriile acestia pot ajunge chiar sa-si sacrifice si bunurile personale. In cazul unui PFA, posibilitatile de dezvoltare a afacerii in unele situatii sunt mai reduse.
SRL (Societate cu Raspundere Limitata)
Un SRL poate avea mai multe coduri CAEN, de domenii in care sa-si desfasoare activitatea, fata de PFA – care este obligat sa aiba doar coduri CAEN din domeniul in care este atestat detinatorul.
In cazul SRL-ului nu este necesar sa se depuna documente care sa ateste pregatirea si experienta profesionala a administratorului si actionarilor.
In acelasi timp un SRL nu are o limitare la un anumit numar de salariati, fata de PFA unde numarul maxim de angajati este de 5.
Un alt aspect fiind acela ca SRL-ul poate participa la licitatii private sau publice. De asemenea, raspunderea fiecarui asociat din SRL este limitatala capitalul social pe care l-a depus in momentul infiintarii firmei.
Toate firmele care realizeaza venituri sub 500.000 de euro, indiferent de numarul de salariati, plateasc un impozit cuprins intre 1 si 3% pe venituri (care-l inlocuieste pe cel de 16% profit) (1% pentru companiile care au un angajat cu norma intreaga si 3% pentru companiile care nu au niciun angajat)(cu exceptia firmelor de consultanta, banci si altele).
Avantajul este clar pentru firmele cu cheltuieli mai mici si, in unele cazuri acest impozit pe micro, poate face un SRL mai avantajos fiscal chiar decat un PFA.
In cazul in care aveti nevoie de consultanta infiintare firma, servicii de consultanta fiscala, servicii de salarizare sau efectiv un cumul de servicii de contabilitate puteti apela la firma de contabilitate din Bucuresti, ContabilServ.
Mai puteti citi subiecte pe acelasi domeniu precum:
Firma de contabilitate sau departament de contabilitate
De ce este bine sa alegeti o firma de contabilitate
Cum alegem contabilul potrivit?
Mentine-ti afacerea organizata cu o firma de contabilitate din Bucuresti!
your comment
Follow this section's article RSS flux
Follow this section's comments RSS flux